Dierenopvang

Administrator

De opvang van zwerfdieren gaat per 15 juni 2014 over naar het Dierenopvangcentrum Arduin te Roosendaal. U vindt hier een totaaloverzicht van contactadressen in geval van vermissing en het vinden van (zwerf)dieren.

Gevonden of vermiste (huis)dieren? Zwerfdier gevonden?

Heeft u een zwerfdier gevonden binnen de gemeente Bergen op Zoom? Dan kunt u contact opnemen met:

Dierenopvangcentrum Arduin 
Vroenhoutseweg 37
4703 SH Roosendaal
Tel.: (0167) 532 627
email: info@dierenopvangarduin.nl
internet: www.dierenopvangarduin.nl

Gevonden vogel

Heeft u een gewonde of verzwakte vogel gevonden, dan kunt u contact opnemen met:

Stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert
Luitertweg 36 a
4882 TD Zundert
tel: 076 5974165
email: info@vrczundert.nl

Openingstijden: zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur, woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur (alle andere dagen op afspraak)
Dieren kunnen altijd worden gebracht, tijdens kantoortijden afgeven in het centrum zelf op andere tijden in de vogelkist aan de linkerzijde van het centrum.

Dierenambulance

Bent u niet in de gelegenheid om het zwerfdier zelf naar het dierenasiel te brengen? Of ziet u buiten de openingstijden van het asiel een zwerfdier? Neem dan contact op met:

Dierenambulance regio Bergen op Zoom
Maandag t/m zaterdag van 11.00 uur tot17.00 uur te bereiken op het nummer 0167-532627.
Buiten de aangegeven tijden is de Dierenambulance uitsluitend bereikbaar via de politie (0900-8844) of de meldkamer 144.

Aanrijding met een in het wild levend dier

Het gebeurt in de Provincie Noord-Brabant bijna 1000 keer per jaar: een aanrijding met een in het wild levend dier. In bijna 600 gevallen is hierbij een ree betrokken, vaak ook een das of een vos en soms een wild zwijn. In zo'n geval is het zaak altijd de politie te bellen op 0900-8844. Deze meldingen worden doorgezet naar de Stichting Afhandeling en Monitoring Fauna- aanrijdingen (SAMF).

Volledige informatie hierover is te vinden op www.fauna-aanrijdingen.nl.

Uw huisdier vermist

Is uw eigen huisdier vermist? Dan kunt u twee dingen doen:

  1. Informeren (tijdens de openingsuren) bij dierenopvang Arduin. Regelmatig worden bekendmakingen over recent gevonden dieren ook geplaatst op de website www.dierenopvangarduin.nl.
  2. Kijken op de landelijke Amivedi website. Op deze website worden de dieren gemeld en geregistreerd. Let op: Amivedi haalt geen dieren op!
    Door uw huisdier te voorzien van een chip voorkomt u dat uw huisdier blijvend vermist raakt. Pas de registratiegegevens van een gechipt huisdier aan als u verhuist.