De Sprong & Opening Ravelijn met het Zuiderwaterlinie Festival

Bob van den Berg

De eeuwenoude waterlinie van Grave tot aan Bergen op Zoom vormt op 23 juni het speelveld voor spelers, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers van het Zuiderwaterliniefestival en voor de tientallen parachutisten van De Sprong. Op deze dag kun je langs de Zuiderwaterlinie op avontuur. Laat je in Bergen op Zoom verrassen door De Sprong en de opening van het Ravelijn.

Geniet van een adembenemend luchtspektakel en kom kijken hoe parachutisten De Sprong wagen. De militaire fly-by is op Fort de Roovere ongeveer tussen 11.40 – 12.40 uur. Rond 16 uur springen en landen de parachutisten daar. Vervolgens gaat het Zuiderwaterliniefestival vanaf 17 uur door op het Ravelijn. Schuttersgilde Sint Sebastiaan opent dit met een groet aan zijn thuisbasis, de midzomernachtdroomstoet van Ward Warmoeskerken betreedt het Ravelijn en er zijn tal van kunst-, cultuur-, en culinaire uitingen van onder andere Olaf Heinen, Passie, Santola, Tunnel of Terror, Canto Ostinato, SBM, foodtrucks van Buitengewoon Bergen op Zoom en kinderactiviteiten. Het festival sluit af met een lichtshow tussen ong. 22.15 – 22.45 uur. Laat je meevoeren, veroveren en verrassen! Ontdek jouw Zuiderwaterlinie.  

Kijk voor het programma op www.zuiderwaterliniefestival.nl. Toegang is zowel op Fort de Roovere als op het Ravelijn gratis.  

De Sprong & Opening Ravelijn met het Zuiderwaterlinie Festival