Psychische klachten

Hieronder ziet u de vragen en antwoorden bij dit onderwerp en daaronder ziet u de organisaties die u mogelijk verder kunnen helpen.

Ik ben vaak agressief

Bel voor hulp en advies met Veilig Thuis. U hoeft uw naam niet te noemen.

Of neem contact op met Inwonersondersteuning BoZ. Zij kunnen u advies geven en eventueel verwijzen naar hulp.

Iemand in mijn omgeving heeft psychische klachten

Omgaan met psychische klachten kan moeilijk zijn. Ook voor familie en vrienden. Op de website 'Naasten Centraal' vindt u informatie, advies en verhalen van anderen. U kunt ook bellen en mailen. Op de website 'Naasten in Kracht' kunt u uw verhaal delen met anderen. Hier vindt u ook tips voor familie en vrienden van mensen met psychische klachten.

Maakt u zich zorgen over iemand? Denkt u dat deze persoon met spoed psychische hulp nodig heeft? U kunt een melding doen bij het 'Meldpunt crisiszorg'. Er wordt dan gekeken of deze persoon hulp nodig heeft en welke hulp er nodig is. Het meldpunt is dag en nacht bereikbaar.

Soms is iemand met verward gedrag een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving. Dan is er meteen hulp nodig. Bel de huisarts of de huisartsenpost voor hulp. Als de situatie levensbedreigend is, belt u 112.

Voor advies kunt u ook contact opnemen met Stichting Familieleden Psychiatrische Patiënten.

Komt u er niet aan uit? U kunt ook contact opnemen met Inwonersondersteuning BoZ voor advies.

Last van stress

Ben je jong en wil je hulp? Kijk op de website 'Jongeren Hulp Online'.

Te veel stress kan klachten geven, zoals angsten of een depressie. Neem de tijd om te ontspannen. Een hoge werkdruk kan werkstress veroorzaken. Hierdoor kunt u psychische en lichamelijke klachten krijgen. Informatie over het voorkomen van een hoge werkdruk vindt u op de website 'Arboportaal'.

Op de websites van MIND en Mentaal Vitaal staan tips en ontspanningsoefeningen. U vindt er ook behandelingen tegen stress.

Bewegen is ook goed tegen stress. Neem voor advies contact op met de FitFabriek.

Heeft u meer hulp nodig? Uw huisarts kan u doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog.

Komt u er niet aan uit? U kunt ook contact opnemen met Inwonersondersteuning BoZ voor advies.

Psychische klachten

Soms zijn psychische problemen zo erg dat ze uw hele leven beheersen. U bent bijvoorbeeld erg in de war, erg angstig of u denkt aan zelfmoord. U heeft dan meteen hulp nodig. Bel uw huisarts. ’s Avonds, ‘s nachts of in het weekend belt u de huisartsenpost. De huisarts kan de crisisdienst bellen om u te komen helpen.

U kunt ook bellen met een hulplijn. Denkt u aan zelfmoord? Bel de zelfmoord preventielijn op 113. Deze is dag en nacht bereikbaar voor hulp. 

Fitfabriek

Gemeente Bergen op Zoom

Luisterlijn

Mentaal Vitaal (Trimbos)

Naasten Centraal

Stichting Familieleden Psychiatrische Patiënten

Veilig  Thuis (West-Brabant)

Zelfmoord preventielijn

Heeft deze informatie u geholpen?