Politiek jaarverslag 2023/2024

Dit jaar publiceert de gemeenteraad voor het eerst aan het begin van het politiek jaar een verslag over de afgelopen periode. Dit jaarverslag wordt ook gepubliceerd in de Bergen op Zoomse Bode en is binnenkort ook online beschikbaar op Overheid.nl. Hiermee informeert de gemeenteraad alle inwoners van Bergen op Zoom wat er in het afgelopen jaar de revue heeft gepasseerd.  

Het Politiek jaarverslag geeft onder andere een overzicht van het aantal besluiten dat is genomen. Dat de gemeenteraad naast vergaderen veel meer doet, zoals het bijwonen van regionale bijeenkomsten en het afleggen van werkbezoeken, komt ook tot uitdrukking in het verslag. Met het verslag wil de gemeenteraad op een overzichtelijk wijze verantwoording afleggen over de gezamenlijke werkzaamheden van de gemeenteraad. 

Voor het komende politieke seizoen gebruiken de raadsleden weer nieuwe mogelijkheden om contact te leggen. Zo wordt er weer een cursus Politiek Actief georganiseerd,  kunt u via een marktkraam ideeën voorleggen aan de gemeenteraad en wordt het concept van ‘Gast van de Raad’ nieuw leven ingeblazen.