Geweld en discriminatie

Hieronder ziet u de vragen en antwoorden bij dit onderwerp en daaronder ziet u de organisaties die u mogelijk verder kunnen helpen.

Iemand wordt mishandeld of bedreigd

Denkt u dat iemand wordt mishandeld? Op de website Ik vermoed huiselijk geweld leest u hoe u iemand kunt helpen.

Wilt u een melding doen van mishandeling? Bel de politie of ga langs. Wilt u liever anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. U kunt bellen of online uw melding doorgeven. 

Ook kunt u contact opnemen met Veilig Thuis. Dit kan ook anoniem. Zij geven u advies en helpen u verder. Of praat met iemand van Inwonersondersteuning BoZ. Zij kunnen u verder helpen.

Ik word gediscrimineerd

Discriminatie is verboden. Laat het er dus niet bij zitten. Lees meer op de website van het Landelijk Meldpunt Discriminatie en praat erover. Wordt u op uw werk gediscrimineerd? Praat dan met de vertrouwenspersoon op uw werk. Zoek samen naar een oplossing.

Of meld discriminatie bij Stichting Radar. Zij weten ook wat u verder kunt doen. Kijk voor meer informatie op de website van Radar.

U kunt ook aangifte doen bij de politie.

Ik word mishandeld of bedreigd

Neem contact op met Veilig Thuis. Zij geven informatie en advies.

U kunt ook terecht bij Slachtofferhulp

Bekijk ook de website van Slachtofferwijzer. Daar staan meer hulporganisaties.

Doe altijd aangifte van mishandeling bij de politie. Wilt u liever niet uw naam geven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. U kunt bellen of online uw melding doorgeven. 

SAFE is er voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld door hun partner. Mannenmishandeling.nl is er voor mannen die het slachtoffer zijn van mishandeling.

Komt u er niet aan uit? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning BoZ.

Ik word seksueel misbruikt

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk hulp zoekt. Bel of ga naar het politiebureau.

Voor advies en hulp kunt u ook bellen met Veilig Thuis.

Ook Slachtofferhulp kan u helpen. Bijvoorbeeld met de dingen die u misschien moet regelen. Of met het omgaan met uw emoties.

U kunt ook contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld. Het Centrum Seksueel Geweld helpt slachtoffers direct na het misbruik. U kunt dag en nacht bellen voor hulp.

Komt u er niet aan uit? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning BoZ.

Mijn kind wordt gediscrimineerd

Discriminatie is verboden. Laat het er dus niet bij zitten. Lees meer op de website van het Landelijk Meldpunt Discriminatie en praat erover.

Discrimineren ze uw kind op school? Praat erover met de leerkracht van uw kind. Of met de vertrouwenspersoon van de school.

Meld discriminatie bij Stichting Radar. Zij weten ook wat u verder kunt doen. Kijk voor meer informatie op hun website.

Discrimineren gebeurt ook op internet. Bijvoorbeeld door te schelden op social media. Of door nare foto’s of filmpjes te plaatsen. Kijk op Meldknop.nl voor advies en hulp.

Wil uw kind met iemand praten? Het kan bellen met de Kindertelefoon. Kijk op hun website voor meer informatie of neem contact met ze op.

Misschien kunt u aangifte doen bij de politie.

Mijn kind wordt mishandeld of bedreigd

Neem contact op met Veilig Thuis. Zij geven informatie en advies. Kinderen kunnen ook zelf bellen met Veilig Thuis.

U kunt ook terecht bij Slachtofferhulp. Kijk op hun website voor meer informatie.

Bekijk ook de website van Slachtofferwijzer. Daar staan meer hulporganisaties.

Doe altijd aangifte van mishandeling bij de politie. Wilt u liever niet uw naam geven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. U kunt bellen of online uw melding doorgeven. 

Wil uw kind met iemand praten? Het kan bellen met de Kindertelefoon

Komt u er niet aan uit? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning BoZ.

Mijn kind wordt seksueel misbruikt

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk hulp zoekt. Bel of ga naar het politiebureau.

U kunt ook contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld. Het Centrum Seksueel Geweld helpt slachtoffers direct na het misbruik. U kunt dag en nacht bellen voor hulp. Kijk op de website voor meer informatie.

Voor advies en hulp kunt u ook bellen met Veilig Thuis. Een kind kan ook zelf bellen.

Ook Slachtofferhulp kan u en uw kind helpen. Bijvoorbeeld met de dingen die u misschien moet regelen. Maar ook met het omgaan met emoties. Kijk op de website voor meer informatie.

Seksueel misbruik gebeurt ook via internet. Kinderlokkers en loverboys zijn bijvoorbeeld ook online actief. Lees meer over seksueel misbruik via internet op de websites Meldknop.nl en Help wanted.

Wil uw kind erover praten? Bel (samen) naar de Kindertelefoon.

Komt u er niet aan uit? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning BoZ.

Niet meer veilig thuis kunnen wonen

Bel naar Veilig Thuis. Zij zorgen ervoor dat u opgevangen wordt als het nodig is. Dat kan ook op een geheime plek zijn. Uw kinderen mogen ook mee. Uw huisdier kan ook opgevangen worden. Kijk voor meer informatie over het opvangen van huisdieren op de website van Mendoo.

In 6 steden in Nederland is er opvang voor mannen. Meer informatie vindt u op de website Mannenmishandeling.

Komt u er niet aan uit? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning BoZ.

Partner slaat mij of mijn kind

Doe aangifte van geweld bij de politie. Ook als u bang bent voor uw partner. U heeft recht op bescherming.

Bel ook met Veilig Thuis. Zij staan dag en nacht voor u klaar met advies en hulp. Zij kunnen ook zorgen voor opvang. Dit kan ook op een geheime plek zijn. Uw kind mag met u mee. Uw huisdier kan ook opgevangen worden. Kijk voor meer informatie over het opvangen van huisdieren op de website van Mendoo.

Safegroup biedt opvang speciaal voor vrouwen. Neem hiervoor contact op met Veilig Thuis. Zij kunnen de opvang voor u regelen.

Wilt u met iemand praten? Dat kan met iemand van De Luisterlijn. Kijk op de website voor meer informatie.

U kunt ook contact opnemen met Slachtofferhulp, voor hulp, advies en om in contact te komen met lotgenoten. Kijk voor meer informatie op de website.

Seksueel misbruik kind

Misbruik gebeurt meestal heel subtiel. Vaak weten kinderen daarom niet zeker of iets misbruik is. Praat met het kind. Stel open vragen en luister naar wat het kind zelf wil vertellen. Dring niet te veel aan. Uw kind kan ook bellen met de kindertelefoon.

Meer informatie over seksueel misbruik en hulp hiervoor kunt u vinden op de website van het Centrum Seksueel Geweld.

Is er sprake van seksueel misbruik? Bel of ga naar het politiebureau. Twijfelt u? Neem contact op met Veilig Thuis en bespreek uw vermoedens. Dit kan ook anoniem. Of praat met iemand van Inwonersondersteuning BoZ. Zij kunnen u verder helpen.

Centrum Seksueel Geweld

Inwonersondersteuning BoZ (WijZijn)

Kindertelefoon

Landelijk Meldpunt Discriminatie

Mannenmishandeling

Politie (Bergen op Zoom)

Radar (vestiging Rotterdam)

Slachtofferhulp

Veilig Thuis (West-Brabant)

Heeft deze informatie u geholpen?