Dementie

Hieronder ziet u de vragen en antwoorden bij dit onderwerp en daaronder ziet u de organisaties die u mogelijk verder kunnen helpen.

Hulp bij dementie

Dementie komt veel voor bij ouderen. Maar ook jongere mensen kunnen dementie krijgen. Bij dementie wordt het geheugen steeds slechter. Ook in de war zijn, ander gedrag en steeds minder goed na kunnen denken horen bij dementie. Meer informatie over dementie vindt u op de website van Alzheimer Nederland.

Heeft u hulp nodig? Ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

U kunt ook hulp vragen aan Dementienetwerk West-Brabant. Kijk op de website van Dementienetwerk West-Brabant of neem contact op voor informatie en advies.

Het Odensehuis in Bergen op Zoom is een laagdrempelig inloophuis voor mensen met geheugenklachten of (lichte) dementie en hun partner. Meer informatie over het Odensehuis vindt u op de website van WijZijn.

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning Bergen op Zoom. Zij kunnen met u bekijken welke vorm van ondersteuning het best passend is. U kunt ook een digitale melding (sociaal domein) doen bij de gemeente Bergen op Zoom. Dit kan met DigiD (https://digid.nl/inloggen) of zonder DigiD.

Omgaan met iemand met dementie

Iemand met dementie verandert en wordt steeds afhankelijker van anderen. Kijk op de websites van Alzheimer Nederland, Dementie.nl, Samen dementievriendelijk of het Dementienetwerk West-Brabant. Op deze websites vindt u informatie over het omgaan met iemand met dementie. Deze organisaties bieden ook (online) trainingen en cursussen aan die u kunt volgen.

In een Alzheimercafé ontmoet u andere mensen die te maken hebben met dementie. Kijk op de website van Alzheimer Nederland voor een bijeenkomst bij u in de buurt.

Voor aanvullend advies of ondersteuning kunt u ook contact opnemen met Inwonersondersteuning BoZ.

Alzheimer Nederland

Dementienetwerk West-Brabant

Inwonersondersteuning BoZ (WijZijn)

Odensehuis (WijZijn)

Heeft deze informatie u geholpen?