Reizen met kinderen

Als u met uw kind naar het buitenland reist, heeft het kind een eigen identiteitskaart of paspoort nodig. Het maakt niet uit hoe oud uw kind is.

Sommige landen vragen om een verklaring waarin staat dat u echt de ouder of voogd bent. Het kan zijn dat zij vragen om een afschrift van de geboorteakte van uw kind of om een internationaal uittreksel van uw kind uit de basisregistratie personen (BRP). Vraag dit na bij de ambassade of het consulaat van het land waar u naar toe gaat.

U kunt in een nieuw reisdocument de naam van uw geregistreerde partner of echtgenoot laten opnemen. Dit is handig als uw kind niet uw achternaam heeft. Dit kan zorgen voor een snellere grenscontrole.

Wilt u met een kind reizen waarvan u niet de ouder bent? Dan is het wenselijk, dat u kunt aantonen dat de ouders toestemming hebben gegeven. Hiervoor kunt u een toestemmingsformulier invullen. Dat kunt u vinden op de website van het Ministerie van Defensie.

Meenemen

U neemt voor de reis in ieder geval mee:

Wilt u er zeker van zijn dat u snel een grens kunt passeren volgt u dan de uitgebreide adviezen op van het Ministerie van Defensie.