Kunsten in de Monumenten 2017 wederom zeer goed bezocht

Jeroen van Bommel

Open Monumentendag in Bergen op Zoom. Elk jaar weer een groot succes! De prachtige monumenten barstten van de verhalen. Met de toevoeging van kunst zoals muziek, dans, theater, beeldende kunst, film, kwamen de vele monumenten in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat echt tot leven.

Een bomvol programma, zowel op zaterdag, zaterdagavond als zondag, trok dit jaar zo’n 24.000 bezoekers. Publiekstrekkers waren Fort de Roovere, PopMonument, de expositie in de Sint Catharinakapel, de Watertoren en initiatieven rond het thema boeren, burgers en buitenlui.

Op het programma stonden dit jaar ook nieuwe deelnemers, zoals Synapz en acroduodans, en werden er nieuwe particuliere monumenten opengesteld. Zoals de galerie Amarinde van Mireille Corsten. Een van de bezoekers zei daarover: “Een bezoek bij een kunstenaar aan huis en met haar in gesprek gaan over haar passie en kunst, dat vinden wij prachtig! Juist dat intieme, dat maakt het voor ons bijzonder.” Popmonument, dat op zaterdagavond plaatsvond, heeft zichzelf weer overtroffen. Of het nu klein of groot was, in een monument of bij iemand thuis, de zon scheen of het regende, de stad heeft ook dit jaar weer genoten.

Wij danken alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers! Samen hebben we er weer een fantastisch weekend van gemaakt. 

Kunsten in de MonumentenKunsten in de MonumentenKunsten in de MonumentenKunsten in de Monumenten