Brabant timmert aan de weg met innovatief en vernieuwd fietsroutenetwerk

Roks, M. (Marloes)

Bestuurlijk portefeuillehouder Rene Lazeroms van het Routebureau opende samen met zijn collega wethouder Frits Harteveld van de gemeente Halderberge op donderdag 13 juli het vernieuwde fietsroutenetwerk.

Het fietsroutenetwerk in Noord-Brabant heeft een kwaliteitsimpuls gekregen. Er zijn nieuwe knooppuntenroutes gerealiseerd en tal van nieuwe overzichtspanelen geplaatst. Tijdens de opening werd ook de nieuwe fietskaart Brabant –West gepresenteerd. De eerste fietskaart in een reeks van 4 kaarten is vanaf 24 juli te bestellen. In september volgen ook nog drie andere nieuwe fietskaarten die uiteindelijk samen onze mooie provincie vertegenwoordigen.

Beacons: nieuwe technologie

Daarbij is Brabant de eerste provincie in Nederland waar informatiepanelen op de belangrijkste routes worden voorzien van beacon-technologie. Een innovatie met route-app die ervoor zorgt dat fietsers actuele omgevingsinformatie kunnen ontvangen.

Via de beacon-technologie kunnen onderweg ook acties onder de aandacht worden gebracht. Dit als service voor de fietser en extra impuls voor de lokale middenstand. Op verschillende interessante punten langs de route ontvangt de fietser wetenswaardigheden, tips, aanbiedingen en foto’s op de smartphone. Routebureau Brabant zorgt samen met partners in de komende periode voor de doorontwikkeling van deze technologie op de meest aansprekende themaroutes.

Andere regio’s volgen

Met het vernieuwde en innovatieve fietsroutenetwerk draagt Routebureau Brabant bij aan de ambitie van Brabant om in 2020 uit te groeien tot dé toonaangevende fietsprovincie. De regio West-Brabant is de tweede regio in Brabant waar de werkzaamheden nu zijn afgerond. De overige regio’s volgen in de komende maanden. Provincie Noord-Brabant heeft samen met gemeenten gezorgd voor de financiering van deze kwaliteitsimpuls.

Voor informatie over fietsen in Brabant: www.routesinbrabant.nl.