Omgevingswet

Roks, M. (Marloes)

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. Naar verwachting treedt de Omgevingswet in 2021 in werking. In onderstaande video wordt uitgebreid verteld wat de omgevingswet voor Bergen op Zoom inhoudt. 

 

Omgevingswet: Onze kaart

Wat: Samen met iedereen die een band heeft met de stad Bergen op Zoom, gaan we een eigen kaart maken; een subjectieve kaart. Jouw leven en ervaringen verzamelen we in unieke beelden zoals tekeningen, fotografie, video en tekst. Wat vind je belangrijk en wat niet? Hoe ziet jouw toekomstige omgeving er uit? Volgend jaar maken we een tentoonstelling met alle mensen die hebben meegedaan.

Kijk voor inspiratie op http://subjectiveatlas.info

Waarom: Er komt binnenkort een belangrijke, grote wet aan waarin de gemeente alle veranderingen in de fysieke leefomgeving (alles wat we kunnen zien, horen en ruiken) anders gaat beoordelen. Dit betekent dat jij hierover kunt meebepalen. Deze wet heet de omgevingswet. Met deze wet wordt het makkelijk om de omgeving als een samenhangend geheel te zien. In de omgevingsvisie kunnen jullie meedenken over hoe we omgaan met nieuwe plannen in de wijk. Natuurlijk is niet alles aan te passen, sommige plannen staan al vast. Om de juiste keuzes te maken, gaan we met jou in gesprek over de leefomgeving nu en over die van de toekomst.