Doe mee met de jaarlijkse lokale erfgoedprijs en win € 500

Homs, J.J.E. (Etiënne)

De gemeente Bergen op Zoom wil haar erfgoed in het zonnetje zetten en eigenaren en initiatiefnemers stimuleren om op een eigentijdse en innovatieve manier met erfgoed om te gaan. Daarom is de lokale erfgoedprijs in het leven geroepen. Bovendien hopen we door het instellen van de prijs erfgoed meer en breder onder de aandacht te brengen. Dat geldt zowel voor materieel als voor immaterieel erfgoed.

De gemeente roept particulieren, bedrijven, instellingen en andere initiatiefnemers uit Bergen op Zoom op om mee te doen met de lokale erfgoedprijs.

Om in aanmerking te komen voor de lokale erfgoedprijs moeten projecten in 2016 zijn opgestart of gerealiseerd. Het gaat om vormen van beheer van cultuurhistorisch erfgoed, restauratieprojecten en/of het in stand houden van erfgoed. Zowel materieel als immaterieel erfgoed komt voor de prijs in aanmerking. Ook wordt gekeken naar de mate van publieksbereik, hoe op een creatieve en innovatieve manier met erfgoed wordt omgegaan en in hoeverre het project bijdraagt aan kennis en beleving van het erfgoed in Bergen op Zoom. 

Alle informatie kun je tevens vinden in deze digitale flyer (PDF).

Bekijk hier (of op Youtube) een impressie van de lokale erfgoedprijs 2016. Uit 4 inzendingen koos de jury uiteindelijk de gedenkstenen van de Gertrudiskerk als winnaar.

 

 erfgoedprijs

 

erfgoedprijs