Dochter ontvangt onderscheiding bijna 80 jaar na mobilisatie

Roks, M. (Marloes)

Vandaag is postuum het Mobilisatie Oorlogskruis uitgereikt aan Gerardus Selsig.

Vandaag is postuum het Mobilisatie Oorlogskruis uitgereikt aan Gerardus Selsig. In het oude stadhuis nam zijn dochter, mevrouw Paula Goossen-Selsig hem van burgemeester Frank Petter in ontvangst.  
Gerardus Selsig kwam in 1931 op voor zijn nummer bij het Derde Infanterie Regiment in Bergen op Zoom. Na zijn diensttijd werd hij nog twee keer opgeroepen voor herhaling. In 1939 werd hij ingedeeld bij het 27e Regiment Infanterie, soldaten van wat oudere lichtingen; meestal jonge huisvaders. Het regiment werd gestationeerd in Deurne in de hoop daar een Duitse inval te vertragen. Gerardus Selsig werd krijgsgevangen genomen en op 9 juni 1940 in vrijheid gesteld.

Het Mobilisatie Oorlogskruis is bestemd voor militairen en oud-militairen, die na 6 april 1939 en voor 20 mei 1940 ten minste 6 maanden in dienst waren. Of voor hen die na 9 mei 1940 en voor 19 mei 1940 in dienst waren buiten vijandelijk of door de vijand bezet gebied. Meer info: https://www.defensie.nl/onderwerpen/onderscheidingen/mobilisatie-oorlogskruis