• Hoorzittingen

Kennisgeving voor het houden van hoorzittingen van de adviescommissie voor de bezwaarschriften op maandag 20 mei 2019 vanaf 15.00 uur in kamer 1.52 van het stadskantoor.

• Onderzoeksprogramma Do Active van start!

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het aanleren van gezonde gewoonten kan helpen om de ontwikkeling van dementie te vertragen. Daarom is tanteLouise, in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom, begin 2019 gestart met een uniek onderzoeksprogramma: Do ACTIVE. Mensen met een lichte vorm van dementie of een ‘nietpluis gevoel’ in de regio Brabantse Wal kunnen deelnemen. Zij krijgen gedurende drie maanden - zo nodig dagelijks - een prikkel met als doel hun dagelijkse patroon van vaste gewoonten te doorbreken.

• Weekmarkt uurtje korter

De weekmarkt in het centrum van Bergen op Zoom duurt tegenwoordig niet van 09.00 uur tot 17.00 uur maar tot 16.00 uur. Dit is een proef tot september 2019. In september wordt geëvalueerd of dit een goede keus is geweest. Indien niet, zal de eindtijd worden teruggezet naar 17.00 uur.

• Zaterdag 8 juni: Open Dag West Brabantse Waterlinie

Op zaterdag 8 juni is het Open Dag op de West-Brabantse Waterlinie. De Open Dag begint met de officiële opening op Fort Henricus. Vervolgens zijn er vanaf 11.00 uur diverse activiteiten op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed op de Forten van de Brabantse Wal: in Bergen op Zoom op de Waterschans, Fort de Roovere en het Ravelijn en in Steenbergen op Fort Henricus. Deze Open Dag is de afronding van het project Landschappen van Allure. De Open Dag begint om 11 uur en duurt tot 17 uur.

• Foutmelding bij gebruik DigiD? Controleer of uw bestuderingssysteem up-to-date is!

Op 11 juni 2019 voert DigiD een reguliere vervanging van de PKIOverheid-certificaten door die gebruikt worden om de DigiD-inlogschermen en digid.nl te beveiligen. Gebruikers die gebruikmaken van een verouderd besturingssysteem dat niet meer ondersteund wordt door de certificaten kunnen echter al vanaf 13 mei niet meer inloggen. Deze gebruikers worden vanaf 13 mei door DigiD, middels een melding, verzocht een update van hun software uit te voeren. De verwachting is dat circa 2% van de DigiD-gebruikers een update moeten uitvoeren naar een nieuwe versie.

• Maaien van sloten en oevers in Bergen op Zoom

Binnenkort start Waterschap Brabantse Delta weer met het jaarlijkse maaionderhoud van alle sloten, oevers en bermen in West-Brabant en dus ook in Bergen op Zoom. Maaien is belangrijk want als oevers niet goed worden onderhouden, slibben de watergangen dicht. Dat kan leiden tot wateroverlast en bovendien is het slecht voor planten en dieren in en rondom het water. In de zomer kan het dichtslibben bijvoorbeeld leiden tot blauwalg, stank en vissterfte. Voor goed waterbeheer is het dus van belang dat alle sloten, vaarten en kanalen goed worden onderhouden.

• Raad van State doet uitspraak over openbaarmaking rapport

Vandaag, woensdag 8 mei 2019, deed de afdeling Rechtspraak van de Raad van State uitspraak in de hoger beroepszaak tegen de uitspraak van de rechtbank Zeeland-West-Brabant in het geding van de heer Passier tegen de gemeente Bergen op Zoom.

• Prioriteitendag Leeftijdsvriendelijke gemeente

6 juni 2019