Start inschrijving voor bezoekers 'KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN'

Splinter, F. (Fabiola)

In de week van maandag 1 t/m zaterdag 6 april zetten ruim 80 bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal (Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom) hun deuren wagenwijd open. Op 1 maart is het inschrijven voor KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN gestart voor iedereen die binnen wil kijken bij een bedrijf of organisatie. Op zoek naar een (nieuwe) baan, een stageplek, vrijwilligerswerk of gewoon nieuwsgierig? Iedereen kan zich aanmelden.

Inschrijven

Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl. Daar ‘presenteren’ alle bedrijven en organisaties die mee doen zich met een korte beschrijving en ook staat vermeld op welke momenten de belangstellenden in de week van 1 tot en met 6 april welkom zijn bij hen, om een kijkje te komen nemen. Bezoekers kunnen een of meerdere bedrijven kiezen. Het is gratis. Tot 31 maart kunnen ook bedrijven en organisaties zich nog aanmelden via dezelfde website.

Kansen

Het vinden van juiste vacatures, leerwerkplekken of stageplaatsen is niet altijd even gemakkelijk. KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN is een extra kans om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Op de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl staat vermeld wat de bedrijven en organisaties te bieden hebben. Belangstellenden kunnen zich oriënteren, een bedrijf of organisatie bezoeken en op een heel laagdrempelige manier vrijblijvend kennis maken met een werkgever. De kennismakingen bieden volop kansen voor een vervolg.

Scholieren

Scholieren kunnen deze kans benutten om een interessante praktijkopdracht te scoren. Bovendien is het voor hen heel motiverend om eens binnen te kijken, te weten welke mogelijkheden er zijn na hun studie en inzicht te krijgen in verschillende functies. Ze kunnen op eigen gelegenheid aanmelden of informeren naar mogelijkheden via de school.

Vrijwilligers en belangstellenden

En KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN is er ook voor hen die op zoek zijn naar een (nieuwe) invulling van vrijwilligerswerk en voor hen die uit pure belangstelling graag binnenkijken. Prettig om eens de sfeer te proeven en meer te weten over het reilen en zeilen.

Meer mensen aan het werk

KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN is een initiatief van netwerkorganisatie Samen in de Regio en het Werkcentrum Brabantse Wal. Binnen hun netwerk zijn volop signalen van werkgevers die roepen om personeel, terwijl er ook een grote groep werkzoekenden is. De kennismaking tussen werkgever en de bezoeker van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN is de meest belangrijke schakel, om te komen tot de juiste match en duurzame inzetbaarheid van personeel. 

Flyer KBBB