juli

• Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

Binnenkort ontvangt u mogelijk per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt.

• Burgemeester sluit pand aan Antwerpsestraatweg voor 6 maanden na vondst van 2 handgranaten

Loco-burgemeester Barry Jacobs heeft dinsdagmiddag 30 juli aan de eigenaar en exploitant van een pand aan de Antwerpsestraatweg 470 (Pure) een last onder bestuursdwang opgelegd. Die houdt in dat het pand voor een half jaar wordt gesloten. Dinsdagochtend werden voor het pand twee handgranaten aangetroffen door de politie. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) is vervolgens ingeschakeld en heeft de handgranaten verwijderd.

• Arjan van der Weegen keert niet terug als wethouder in Bergs college

Arjan van der Weegen heeft dinsdag bij de burgemeester en de gemeenteraad zijn ontslag aangevraagd. Tot 3 augustus aanstaande is Arjan van der Weegen wegens herstel van een burn-out met ziekteverlof. Vanaf die datum hoopte hij weer aan de slag te kunnen, maar hij heeft aangegeven zijn taken als wethouder deze periode niet meer op te zullen pakken.