Vanaf 12 maart: Saverpas benodigd voor alle ondergrondse containers (behalve glas)

Bob van den Berg

Vanaf dinsdag 12 maart worden alle ondergrondse containers (behalve die voor glas) voorzien van een toegangscontrole met behulp van de Saverpas. De reden hiervoor is dat er geen zaken in de container kunnen belanden die er niet in thuis horen. Er worden geen tikken van uw pas afgeschreven (behalve bij de restafvalcontainers). Er zijn dus geen kosten aan verbonden. De werkzaamheden worden op 14 maart afgerond.

Zonne-energie
Vanuit veiligheidsoverwegingen heeft de gemeente besloten alle ondergrondse containers te voorzien van een pascontrole. Daarom zal Saver vanaf dinsdag 12 maart geleidelijk aan alle ondergrondse containers van een toegangscontrole voorzien. Deze toegangscontrole werkt op zonne-energie. De werkzaamheden zullen op 14 maart worden afgerond.

Kosten voor wegbrengen restafval
Uiteraard zijn de ondergrondse restafvalcontainers in uw gemeente al voorzien van een toegangscontrole. Indien u in deze containers restafval deponeert, wordt dit geregistreerd en worden er kosten in rekening gebracht.

Geen kosten voor wegbrengen plastic, papier, textiel en glas
Ook sommige ondergrondse perscontainers voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons en die voor papier waren al voorzien van een toegangscontrole. Dit is gedaan vanuit veiligheidsoverwegingen die, wat het plastic betreft, te maken hebben met het persmechanisme binnenin de container. Nu worden ook alle ondergrondse textiel- en plasticcontainers zonder persmechanisme voorzien van de toegangscontrole. Er worden geen kosten in rekening gebracht.

Meer informatie
Wilt u weten waar bij u in de buurt de (ondergrondse) containers gesitueerd zijn, raadpleeg dan www.saver.nl/afvalwijzer en vul uw postcode en huisnummer in.

Neem altijd uw Saverpas mee als u afval wilt wegbrengen naar een ondergrondse container!