augustus

• Activiteitenoverzicht 75 jaar bevrijding Brabantse Wal

Vier de vrijheid! In het najaar van 2019 is het 75 jaar geleden dat Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht bevrijd werden in de ‘Slag om de Schelde’. De strijd ging gepaard met enorme verwoestingen en er vielen duizenden slachtoffers aan beide kanten en onder de burgerbevolking. Om onze bevrijders te bedanken, de omgekomen militairen te eren en onze vrijheid te vieren, worden op de Brabantse Wal allerlei activiteiten georganiseerd.

• Beëdiging van 96 militairen op de Grote Markt

Op vrijdag 6 september vindt er op de Grote Markt een beëdiging plaats van 96 militairen. De militairen hebben hun opleiding volbracht en kolonel Kamstra (Commandant van vliegbasis Woensdrecht) doet de beëdiging. Hij zal dat doen onder het toeziend oog van burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom.

• Reactietermijn Evenementenbeleid met week verlengd

Onlangs heeft de gemeente Bergen op Zoom aan organisatoren van evenementen en aan verenigingen en andere organisaties een enquête gestuurd die betrekking heeft op de concept-nota Evenementenbeleid en de Uitvoeringsagenda die daarmee samenhangt.

• Informatie over keuze minister 380kV

Begin juni adviseerden de Samenwerkende Overheden (SO) minister Wiebes over de uitwerkingsgebieden van de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding van Rilland-Tilburg. Begin juli gaven we aan dat de minister zijn reactie op het advies van de Samenwerkende Overheden direct na de zomervakantieperiode zou geven. Dit zal iets later zijn, aangezien voor de onderbouwing van de keuze van het masttype nader onderzoek nodig is. Lees er meer over op de site:

• 4 september informatiebijeenkomst Zonnecentrale De Wittenhorst Halsteren

Op woensdagavond 4 september organiseert Stichting Energietransitie Bergen op Zoom in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een informatiebijeenkomst over Zonnecentrale De Wittenhorst in Halsteren.

• Meld je aan voor de Conferentie Taal voor het Leven

Er zijn nog een paar plaatsen voor onze Taalconferentie op 9 september met Maurice de Greef, de 'singing professor'. Meld je snel aan!

• Een weekend vol erfgoed, cultuur en kunst: 2e weekend van september Kunsten in de Monumenten en Open Monumentendag

Op 14 en 15 september heb je dé gelegenheid om te beleven hoe bijzonder het is wanneer erfgoed, muziek, theater, dans, ambacht, kunst en cultuur samenkomen in de monumenten van de gemeente Bergen op Zoom. De monumentale panden, de smalle straatjes, oude pleintjes, prachtige landgoederen en landelijke omgeving vormen hiervoor een uniek decor.