augustus

• Reactietermijn Evenementenbeleid met week verlengd

Onlangs heeft de gemeente Bergen op Zoom aan organisatoren van evenementen en aan verenigingen en andere organisaties een enquête gestuurd die betrekking heeft op de concept-nota Evenementenbeleid en de Uitvoeringsagenda die daarmee samenhangt.

• De Stichting Bevrijding Brabantse Wal zoekt een gastheer- / vrouw

De Stichting Bevrijding Brabantse Wal zoekt een gastheer- / vrouw voor het Dilemmadoolhof en de geallieerde erevelden aan de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom. We zoeken specifiek gastheren of gastvrouwen voor donderdag-, vrijdag- en zaterdagen van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 15.30. Als je interesse hebt, maar op deze tijden niet beschikbaar bent, meld je dan ook zeker aan!

• Informatie over keuze minister 380kV

Begin juni adviseerden de Samenwerkende Overheden (SO) minister Wiebes over de uitwerkingsgebieden van de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding van Rilland-Tilburg. Begin juli gaven we aan dat de minister zijn reactie op het advies van de Samenwerkende Overheden direct na de zomervakantieperiode zou geven. Dit zal iets later zijn, aangezien voor de onderbouwing van de keuze van het masttype nader onderzoek nodig is. Lees er meer over op de site:

• 4 september informatiebijeenkomst Zonnecentrale De Wittenhorst Halsteren

Op woensdagavond 4 september organiseert Stichting Energietransitie Bergen op Zoom in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een informatiebijeenkomst over Zonnecentrale De Wittenhorst in Halsteren.

• Meld je aan voor de Conferentie Taal voor het Leven

In het kader van de Week van de Alfabetisering organiseren wij de Conferentie Taal voor het Leven op maandag 9 september van 10.00 tot 12.15 uur in theater de Maagd. Als u de bestrijding van laaggeletterdheid een warm hart toedraagt en bent u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, dan kunt u zich vanaf nu aanmelden.

• Een weekend vol erfgoed, cultuur en kunst: 2e weekend van september Kunsten in de Monumenten en Open Monumentendag

Op 14 en 15 september heb je dé gelegenheid om te beleven hoe bijzonder het is wanneer erfgoed, muziek, theater, dans, ambacht, kunst en cultuur samenkomen in de monumenten van de gemeente Bergen op Zoom. De monumentale panden, de smalle straatjes, oude pleintjes, prachtige landgoederen en landelijke omgeving vormen hiervoor een uniek decor.