Werkcentrum Brabantse Wal heeft nieuwe plek

Roks, M. (Marloes)

Veel centraler en makkelijker bereikbaar! De nieuwe plek van het Werkcentrum aan de Rooseveltlaan 148 is donderdag aan het eind van de middag officieel in gebruik genomen door de drie wethouders van de Brabantse Wal-gemeenten die Werk en Inkomen in hun portefeuille hebben.

Koos Krook (voorzitter bestuur Intergemeentelijke Sociale Dienst en wethouder van Steenbergen), Lars van der Beek ( wethouder Woensdrecht) en Barry Jacobs (wethouder Bergen op Zoom) hadden gezamenlijk de eer om het werkcentrum te openen.

Het werkcentrum Brabantse Wal is een samenwerkingsverband dat bestaat uit de drie samenwerkende gemeenten, het Werkgeversservicepunt (WSP) West-Brabant, het SROI-punt, regionale uitzendbureaus, het Grens Informatie Punt en Samen in de Regio.

Deze partijen werken samen om vacatures te vervullen met geschikte kandidaten vanuit de Brabantse Wal. Door deze samenwerking kan het Werkcentrum een uitgebreid pakket aan diensten aanbieden. Een voorbeeld hiervan is het organiseren van evenementen voor werkzoekenden. Verder beschikt het Werkcentrum over actuele informatie m.b.t. de arbeidsmarkt en verstrekt zij actief informatie aan werkgevers en werkzoekenden.

De drie bestuurders kregen van het personeel van het Werkcentrum een korte en bruisende presentatie.

De conclusie uit de verhalen is dat het met name gaat om maatwerk, volhouden, omgaan met tegenslag om uiteindelijk aan de slag te gaan in een passende baan.

Mensen die meer informatie willen hebben over het werkcentrum, kunnen op de website http://www.werkcentrumbrabantsewal.nl alles vinden.