april

• Zaterdag 27 april Koningsdag

Zaterdag 27 april is het de verjaardag van Koning Willem Alexander en wordt landelijk Koningsdag gevierd. In de gemeente Bergen op Zoom organiseren het Oranjecomité Bergen op Zoom en de Oranjeverenigingen uit Halsteren en Lepelstraat op eigen locaties diverse activiteiten.

• Gemeenteraad besluit tot aanbeveling herbenoeming burgemeester Frank Petter

De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft besloten burgemeester dr. F.A. Petter aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom. Dit is na afloop van de besloten raadsvergadering op 17 april 2019 bekendgemaakt door de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de heer A. Akkaya.

• Meldt u verdachte situaties?

Onze gemeente houdt een onderzoek onder haar inwoners. Wij willen erachter komen wat uw mening, kennis en ervaring is van de drugsproductie, drugsafvaldumpingen en wildstroperij in het buitengebied.

• Werkcentrum Brabantse Wal heeft nieuwe plek

Veel centraler en makkelijker bereikbaar! De nieuwe plek van het Werkcentrum aan de Rooseveltlaan 148 is donderdag aan het eind van de middag officieel in gebruik genomen door de drie wethouders van de Brabantse Wal-gemeenten die Werk en Inkomen in hun portefeuille hebben.

• Lancering website duurzaambergenopzoom.nl

Maandagmiddag 1 april werd in het Binnenstadslab de website duurzaambergenopzoom.nl officieel gelanceerd door de eerste “duurzame doeners” en wethouder Andrew Harijgens van duurzaamheid. De duurzame doeners zijn organisaties en bedrijven die in de ontwikkeling van de website hebben meegedacht en die ook terug te vinden zijn op de site. Hiertoe behoren onder andere het Stadspodium, Millvision, Natuurpodium, Stichting EcoBoz, Stichting Energietransitie Bergen op Zoom en ook de Veiligheidsregio. Samen met de gemeente als initiatiefnemer presenteerden zij het resultaat.