april

• Aanvraag Koninklijke onderscheiding

Gemeente Bergen op Zoom is op zoek naar inwoners die een Koninklijke onderscheiding verdienen. Een Koninklijke onderscheiding, ook wel een lintje genoemd, is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld langdurige inzet als vrijwilliger of een uitzonderlijke prestatie in de sport of wetenschap. Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid of tijdens de Lintjesregen op de dag voor Koningsdag. Weet u iemand die een lintje verdient tijdens de Lintjesregen in 2020, dien dan uiterlijk 1 juli 2019 een aanvraag in.

• Burgemeester Frank Petter reikt acht lintjes uit aan Bergenaren

Op vrijdagochtend 26 april waren acht Bergenaren met een smoes naar stadsschouwburg De Maagd gelokt om daar te horen dat ze door de Bergse burgemeester Frank Petter namens de koning een onderscheiding ontvingen.

• Gemeenteraad besluit tot aanbeveling herbenoeming burgemeester Frank Petter

De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft besloten burgemeester dr. F.A. Petter aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom. Dit is na afloop van de besloten raadsvergadering op 17 april 2019 bekendgemaakt door de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de heer A. Akkaya.

• Werkcentrum Brabantse Wal heeft nieuwe plek

Veel centraler en makkelijker bereikbaar! De nieuwe plek van het Werkcentrum aan de Rooseveltlaan 148 is donderdag aan het eind van de middag officieel in gebruik genomen door de drie wethouders van de Brabantse Wal-gemeenten die Werk en Inkomen in hun portefeuille hebben.

• Lancering website duurzaambergenopzoom.nl

Maandagmiddag 1 april werd in het Binnenstadslab de website duurzaambergenopzoom.nl officieel gelanceerd door de eerste “duurzame doeners” en wethouder Andrew Harijgens van duurzaamheid. De duurzame doeners zijn organisaties en bedrijven die in de ontwikkeling van de website hebben meegedacht en die ook terug te vinden zijn op de site. Hiertoe behoren onder andere het Stadspodium, Millvision, Natuurpodium, Stichting EcoBoz, Stichting Energietransitie Bergen op Zoom en ook de Veiligheidsregio. Samen met de gemeente als initiatiefnemer presenteerden zij het resultaat.