Burgemeester ontbijt met leerlingen De Kreek

Emmy Prinse

Burgemeester Frank Petter schoof woensdagochtend al vroeg aan de ontbijttafel met leerlingen van basisschool De Kreek uit Bergen op Zoom. Hij deed dat in het kader van het Nationaal Ontbijt. In heel Nederland wordt deze week aandacht besteed aan het belang van een goed ontbijt. Het is namelijk gebleken dat veel kinderen nauwelijks de tijd nemen voor een ontbijtje, terwijl het door velen juist gezien wordt als de belangrijkste maaltijd van de Dag. Tijdens de ontbijtsessies wordt aandacht besteed aan Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor kinderen die het thuis lastig hebben.

De kinderen van openbare basisschool De Kreek hadden tal van vragen aan burgemeester Frank. Dat varieerde van vragen over de leeftijd van de Bergse burgemeester tot vragen over zijn huisdieren. Overigens gaven de meeste kinderen wel aan iedere dag een ontbijt te nuttigen. De meeste doen dat samen met andere gezinsleden aan tafel, maar er zijn ook nogal wat kinderen die de boterham voor de televisie opeten.