november

• BioBest Trofee voor duurzaam bouwen tijdens Vastenavend

De gemeente Bergen op Zoom heeft de BioBest Trofee geïntroduceerd. De BioBest Trofee is een prijs voor de meest duurzame en milieubewuste wagen die meerijdt tijdens de Vastenavondoptocht in Bergen op Zoom. Jaarlijks is een bedrag van € 1.111,11 beschikbaar.

• De gemeenteraad vergadert in november/december 2018

Wanneer vergadert de gemeenteraad in november en december 2018?

• Militaire oefening gemeente Bergen op Zoom

Van 26 t/m 30 november vindt er een militaire oefening plaats binnen meerdere gemeenten in Noord-Brabant.

• Woningeigenaren kunnen via 'Mijn WOZ voormelding' gegevens wijzigen en aanvullen

Woningeigenaren kunnen vanaf nu gegevens over hun woning bekijken. Dit kan met de interactieve tool ‘Mijn WOZ voormelding’ van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). Woningeigenaren kunnen objectkenmerken van hun woning, zoals een dakkapel, het bouwjaar, de inhoud en een aanbouw bekijken. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden: ze kunnen aangeven dat de gegevens kloppen of ze kunnen wijzigingen doorgeven.
    ‘Mijn WOZ voormelding’ geldt voor woningen in de gemeenten Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert.

• Informatieavond duurzaamheid monumenten

Woont en of werkt u in een monument? En wil u graag weten hoe dat zo comfortabel mogelijk en energiezuinig kan? Kom dan naar de informatieavond over duurzaamheid voor monumenten op 28 november.

• Gemeente zoekt andere locatie voor de Bospoort: ondanks voor gemeente positief advies op bezwaar

De juridische strijd rondom de jaarlijkse plaatsing van de Bospoort loopt al 2 jaar. Onlangs heeft de Adviescommissie geadviseerd het bezwaarschrift van de indiener ongegrond te verklaren. Toch heeft het college van de gemeente Bergen op Zoom na diverse gesprekken met de kunstenaar en bezwaarmakers anders besloten. Zij gaat op zoek naar een andere locatie voor de Bospoort.

• Stroomstoring centrum Bergen op Zoom

Maandagochtend rond 10.15 uur is er een explosie geweest in een transformatorhuisje op de Grote Markt. Als gevolg hiervan is er brand ontstaan in horecagelegenheid De Teerkamer. Deze brand was snel onder controle.

• Inspiratiesessie #2 14-11 Duurzaamheid en onze leefomgeving

Met Martijn Aslander en een zaal vol enthousiasme hebben we onze reeks van inspiratiesessies afgetrapt. Op de energie die los kwam in Gebouw-T praten we woensdag 14 november over Duurzaamheid. U bent vanaf 16 uur welkom in gebouw-T voor de tweede sessie in de reeks die om 16.30 van start zal gaan. In een uitgebreid gesprek, zoals je dat wellicht kent van het TV programma 'Zomergasten', komen we heel veel te weten over het thema duurzaamheid. Carl Samuels, die het interview leidt, spreekt met Hugo van Meijenfeldt en Wim van den Bergh en dat geeft ons een nieuwe en een meer uitgebreide kijk op duurzaamheid. In het interview maken we ook plaats voor beeldfragmenten en foto's. Een prettige afwisseling, die heel verhelderend zal zijn.

• Deel je ervaringen over jeugdhulp!

Onze gemeente levert samen met acht andere gemeenten jeugdhulp aan haar inwoners. We willen graag weten hoe de jeugdhulp verder verbeterd kan worden. Ook is het belangrijk om te weten welke zaken nu al goed gaan en zeker niet moeten veranderen. De mening en ervaringen van oud-cliënten en (hun) ouders mogen hierin natuurlijk niet ontbreken! We zijn heel benieuwd naar de verhalen achter de cijfers.