Leerlingen De Grebbe maken hun wijk groen

Splinter, F. (Fabiola)

De groepen 7 van basisschool De Grebbe planten woensdag 14 maart om 11.30 uur bomen aan Lorkstraat in Bergen op Zoom. Vanwege de Nationale Boomfeestdag planten ze jonge bomen in de herstructureringswijk Gageldonk-West en kleuren daarmee hun wijk een beetje groener.

Gemeente Bergen op Zoom sluit jaarlijks aan bij de landelijke actie om de aandacht voor biodiversiteit te vergroten en zo de buurt te betrekken bij hun omgeving. Wethouder Patrick v/d Velden helpt de kinderen mee.

Waarom is groen gezond?

Voorafgaan aan het planten krijgen de leerlingen eerst een gastles over bomen en waarom de bomen zo belangrijk voor ons zijn. Natuurgidsen van het Natuurpodium gaan met de leerlingen in gesprek over de vraag: Waarom zijn bomen en dus een groene omgeving belangrijk voor ons? Ze gaan daarna naar buiten op onderzoek uit “gewapend” met stethoscopen, meetlinten en zoekkaarten. Als laatste wordt een tijdscapsule geplaatst namens de leerlingen en nemen ze de schep in de hand en gaan aan de slag in de Lorkstraat. Daar planten ze 3 Amber bomen met daaronder een aantal “Sneeuwbal” sierstruiken aan de rand van het Piuspark.

Veilig aan de slag

Vanwege de veiligheid voor de leerlingen is de Lorkstraat  - tussen Kastanjelaan en Plataanstraat - op 14 maart in de ochtend afgesloten. Het doorgaand verkeer ondervindt hiervan geen hinder. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd met een bewonersbrief.

40 voetbalvelden aan bomen

Dit jaar is het de 62ste editie van de Nationale Boomfeestdag. Binnen alle deelnemende gemeenten gaan in totaal zo’n 100.000 leerlingen aan de slag om op 14 maart bomen te planten. Ieder jaar planten leerlingen zo’n 200.000 bomen, wat gelijk staat aan ongeveer 40 voetbalvelden.

Boomfeestdag 2017

Foto: Vorig jaar plantte wethouder Patrick van der Velden met scholieren van basisschool Sancta Maria twaalf sierkersen in het Anton van Duinkerkenpark.