maart

 • Gesprekken met politieke partijen verlopen voorspoedig

  De gesprekken die informateur Ad Verbogt in Bergen op Zoom voert met alle politieke partijen uit de Bergse gemeenteraad, verlopen voorspoedig. Wel is inmiddels duidelijk dat er voor deze eerste ronde iets meer tijd nodig is. Ook na het Paasweekend lopen de gesprekken door.

 • Voorlichtingsbijeenkomst Dementie en langer thuis wonen

  Vitaal Brabant organiseert donderdag 12 april een voorlichtingsbijeenkomst over dementie. Bedoeld voor personen met geheugenproblemen (ook voor personen jonger dan 65 jaar!), mantelzorgers, familieleden en andere geïnteresseerden in de gemeente Bergen op Zoom.

 • Vanaf 31 maart plastic verpakkingsafval en drankenkartons niet langer thuis opgehaald

  Per 31 maart 2018 worden plastic verpakkingen en drankenkartons niet meer tweewekelijks bij je thuis opgehaald. Je zult plastic verpakkingsmaterialen vanaf deze datum weer zelf weg moeten brengen naar een (ondergrondse) verzamelcontainer bij je in de buurt. Om iedereen toch zo goed mogelijk van dienst te zijn, zullen er meer (ondergrondse) verzamelcontainers in de gemeente geplaatst worden.

 • Herverdeling zetels na hertelling GBWP -1, CDA +1

  Na volledige hertelling in de gemeente Bergen op Zoom blijkt dat GBWP 1 zetel verliest, CDA krijgt er een zetel bij. Burgemeester Frank Petter besloot tot volledige hertelling nadat er vrijdag meldingen binnen waren gekomen van onregelmatigheden bij stembureaus.

 • Openbare zitting Hoofdstembureau: definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  Maandag 26 maart vindt een openbare zitting van het Hoofdstembureau plaats in het Stadskantoor.

 • Officiële start bouw uitkijktoren Stayokay/Natuurpodium

  Op vrijdag 16 maart 2018 gaf wethouder Yvonne Kammeijer het startsein voor de bouw van de uitkijktoren bij Stayokay. Ze deed dat met het uitgraven van de fundering. De uitkijktoren wordt gebouwd bij het hoofdgebouw van het Natuurpodium aan de Boslustweg 1 in Bergen op Zoom. Het vormt een in het oog springende toevoeging aan dit gebouw.

 • Welkom bij de grote opening van Pompejus onze Toren!

  U bent van harte welkom op 24 maart! Entree is gratis.

 • Brabantse Wal haalt banden met Canada verder aan: “Aangenaam Bergen op Zoom” organiseert ondernemersbijeenkomst over CETA

  De N.V. Aangenaam Bergen op Zoom staat voor het versterken van de economie in de regio Bergen op Zoom en vindt het belangrijk om ondernemers te faciliteren in hun ondernemerschap en netwerk. Want de ondernemers zijn dé ambassadeurs van het gebied. “Aangenaam Bergen op Zoom” heeft samen met de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen de samenwerking gezocht met de Canadese ambassade in Nederland en wordt ondernemers ‘een kijkje in de keuken van CETA’ geboden.

 • Verkiezingsavond op 21 maart in Gebouw-T

  Op woensdag 21 maart aanstaande zal er in Gebouw-T aan het Wilhelminaveld een verkiezingsavond worden georganiseerd. Tijdens die avond zullen de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen van die dag voor de gemeente Bergen op Zoom bekend gemaakt worden. Via een groot scherm worden de uitslagen gevolgd die tijdens een live-uitzending van Zuidwest TV bekend gemaakt worden. De avond in Gebouw-T begint om 21.00 uur.

 • 1,2 miljoen euro voor zonnepanelen

  De wethouders Ad Coppens (Vastgoed) en Yvonne Kammeijer (Duurzaamheid) hadden samen met Wim van de Bergh en Wis van Meurs van de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom goed nieuws te vertellen. De gemeente Bergen op Zoom krijgt namelijk meer dan 1,2 miljoen euro voor energieopwekking door 3170 zonnepanelen die op gemeentelijke daken gelegd kunnen worden.

 • Update zwembad de Schelp en de Melanen

  Na een korte periode offline te zijn geweest staan medewerkers van zwembad de Schelp vanaf woensdagochtend 14 maart 09.00 uur paraat om antwoord te geven op alle vragen.

 • Computers naar Stichting Samenwerken

  De Stichting Samen Werken krijgt deze week 650 computers en beeldschermen van de gemeente Bergen op Zoom. Wethouder Ad Coppens (ICT en Bedrijfsvoering) had woensdagochtend de gelegenheid om symbolisch de eerste pc’s te overhandigen aan Yvonne Kammeijer. Zij is voorzitter van de Stichting Samen Werken. Ook directeur Marco Klaassen van de Stichting Samen Werken was daarbij aanwezig.

 • Burgemeester onthult gevelbord EFFORTS

  Burgemeester Frank Petter onthulde maandag in Brussel tijdens de eerste officiële boardmeeting het gevelbord van de nieuwe erfgoedorganisatie EFFORTS, de European Federation of Fortified Sites. Hij deed dit als voorzitter van EFFORTS. Sinds november 2017 is burgemeester Petter voorzitter van deze organisatie.

 • Leerlingen De Grebbe maken hun wijk groen

  De groepen 7 van basisschool De Grebbe planten woensdag 14 maart om 11.30 uur bomen aan Lorkstraat in Bergen op Zoom. Vanwege de Nationale Boomfeestdag planten ze jonge bomen in de herstructureringswijk Gageldonk-West en kleuren daarmee hun wijk een beetje groener.

 • Storing bij banken met uitbetalingen

  Er komen diverse meldingen binnen dat de uitkeringen niet zijn overgemaakt. De uitkeringen zijn al wel uitbetaald, maar we horen dat het nog niet bij iedereen op de rekening staat. Helaas kampen diverse banken met een storing. Als u vragen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met uw bank.

 • Tijdelijke sluiting zwembad De Schelp

  Lees hier waar u meer informatie kunt vinden.

 • NLdoet: burgemeester en wethouder zijn er bij

  Burgemeester Frank Petter en wethouder Patrick van der Velden hebben vrijdagochtend in boerderij De Kleine Kievit meegedaan aan de landelijke actie NLdoet die door het Oranje Fonds jaarlijks wordt georganiseerd. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag (deel) de handen uit de mouwen te steken.

 • Opgepast! Nep-aanvragen voor gemeentegids

  De gemeente waarschuwt ondernemers voor aanvragen voor vermelding in de gemeentegids. Gemeente Bergen op Zoom geeft namelijk sinds 2014 geen gemeentegids meer uit.

 • Zwembad De Schelp sluit vanwege vervanging van RVS-onderdelen in draagconstructie

  De directie van zwembad De Schelp heeft in samenspraak met de gemeente Bergen op Zoom besloten om uit veiligheidsoverwegingen zwembad De Schelp te sluiten. Op dit moment is nog niet duidelijk hoelang die sluiting zal zijn.

 • CKB workshops en presentaties tijdens Open 2018

  Het CKB doet mee met Open 2018, een gratis toegankelijke event rondom het Wilhelminaveld voor jong en oud op zaterdag 10 en zondag 11 maart. Doe mee met een van de 10 workshops op zaterdagmiddag in het CKB, kom zondag genieten van de swingende optredens van twee CKB Popbands in Gebouw-T en geniet ook van alle andere activiteiten!

 • Onderhoudswerkzaamheden aan digitaal loket vrijdagavond 2 maart

  Vrijdagavond 2 maart van 19:00 uur tot ongeveer 23:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons digitaal loket. Dit betekent dat er geen digitale aanvragen en meldingen gedaan kunnen worden. Ook het maken van afspraken is dan niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.