juni

 • Gemeente en Stadlander presenteren masterplan voor Scheldebalkon

  De gemeente Bergen op Zoom en woningcorporatie Stadlander hebben een akkoord bereikt voor de herontwikkeling van het Scheldebalkon in de wijk Fort-Zeekant. De komende jaren investeren zij in de ruimtelijke structuur, een toekomstbestendig woonaanbod en de sociale samenhang in het gebied tussen de Casper Fagellaan, Jacob Catslaan, Paulus Buyslaan en de IJssellaan. Woensdagochtend tekenden wethouder Patrick van der Velden namens de gemeente Bergen op Zoom en Ton Ringersma namens woningcorporatie Stadlander het akkoord getekend.

 • Brand Afvalberg Attero

  Gisteravond maandag 25 juni is er brand ontstaan in een grote berg afval (De Kragge) aan de Moervaart in Bergen op Zoom. Volg de site van de veiligheidsregio Midden en West-Brabant (www.vrmwb.nl) voor meer informatie.

 • De Sprong & Opening Ravelijn met het Zuiderwaterlinie Festival: De aftermovie

  De eeuwenoude waterlinie van Grave tot aan Bergen op Zoom vormde op 23 juni het speelveld voor parachutisten, spelers, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers van het Zuiderwaterliniefestival. Het begon met de sprong van parachutisten op Fort de Roovere. Daarna ging het festival verder op het Ravelijn.

 • NK Wielrennen 2018

  Op 27, 30 juni en 1 juli vindt het NK Wielrennen 2018 plaats op de Brabantse Wal. De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de UCI WorldTour ploegen hebben de handen ineengeslagen om er hier een mooi wielerfeest van te maken.

 • Wandel mee over de Waterschans, het oudste vestingwerk van Bergen op Zoom

  De Waterschans is klaar. Op vrijdag 22 juni is de officiële opening. Vanaf zaterdagmorgen 23 juni is de Waterschans toegankelijk voor iedereen. Speciaal op die zaterdagmorgen van 10.00-13.00 uur kunt u onder begeleiding wandelen op en rondom de Waterschans. Voor die ochtend is er ook een infopunt ingericht in de hal van jachtbouwer Bruijs aan het einde van de Calandweg. Van daar uit zijn ook de rondwandelingen.

 • 23 & 24 juni: Zuiderwaterlinie viert feest met parachutesprong en festival

  Op zaterdag 23 juni wordt de Zuiderwaterlinie in de kijker gezet tijdens het evenement De Sprong. Ruim 80 parachutisten springen uit vliegtuigen die laag over deze 'erfgoedparel' vliegen. Zij landen op vijf verschillende plekken waar het weekendlange Zuiderwaterlinie Festival losbarst. Een aantal bestuurders van Noord-Brabant, waaronder de commissaris van de Koning van Noord-Brabant, durft de sprong te wagen. Onder de vliegtuigen die worden ingezet zijn een C-130 Hercules uit Nederland en een Airbus A400M uit Duitsland. De Sprong, ook wel 'de parachutesprong van verbinding' genoemd, zet met een speciaal kunstproject de markering voor De Mars in september.

 • Programma Pop up Store 'Huis van Morgen' 21 t/m 23 juni

  Deze week: themabijeenkomst over mobiliteit, presentatie dementiegame en themamiddag verzorgd door o.a. seniorenmakelaar en stresscounseling.

 • Verzoek tot houden referendum

  Bij de gemeenteraad is een inleidend verzoek binnengekomen om een referendum te kunnen houden over de renovatie van zwembad De Schelp. Het verzoek is ingediend door J.G.P. van Aken (PvdA-fractie). Concrete aanleiding is het raadsvoorstel RVB 18-0050 waarin een aantal scenario’s wordt geschetst voor de renovatie van het zwembad.

 • De Sprong & Opening Ravelijn met het Zuiderwaterlinie Festival

  De eeuwenoude waterlinie van Grave tot aan Bergen op Zoom vormt op 23 juni het speelveld voor spelers, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers van het Zuiderwaterliniefestival en voor de tientallen parachutisten van De Sprong. Op deze dag kun je langs de Zuiderwaterlinie op avontuur. Laat je in Bergen op Zoom verrassen door De Sprong en de opening van het Ravelijn.

 • Informatieavond parkeergarage Achter de Grote Markt 2 juli

  Gemeente Bergen op Zoom organiseert op maandag 2 juli een informatieavond over de ontwikkelingen in en rondom parkeergarage Achter de Grote Markt.

 • Dag van de Architectuur

  Op 16 juni is het de Dag van de Architectuur. Het politiebureau in Bergen op Zoom doet mee. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Er zijn twee lezingen: Eric van Pelt vertelt over het nieuwe politiebureau dat nu wordt gebouwd en SBM vertelt over politiebureaus in Bergen op Zoom door de eeuwen heen.

 • Gasloos bouwen

  Een woning aansluiten op het gasnet was tot dusver een verplichting, Dat verandert dit jaar. Per 1 juli 2018 treedt de wet VET (voortgang energietransitie) in werking. Het kabinet heeft hiermee besloten dat vanaf 1 juli 2018 nieuw te bouwen woningen of kleinere bedrijfsgebouwen (en andere bouwwerken met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère) niet meer op het aardgasnetwerk aangesloten mogen worden.

 • Ouderdom heeft de toekomst

  Er zijn meer senioren dan ooit en dit aantal groeit steeds door. Reden genoeg voor gemeente Bergen op Zoom om een leeftijdsvriendelijke gemeente te willen zijn.
  Heeft u misschien in maart of april van dit jaar ook de seniorenenquête van Bergen op Zoom ingevuld? Dan willen wij u daar heel hartelijk voor danken en u graag uitnodigen voor de presentatie van de resultaten.

 • Project verbeteren waterkwaliteit Kleine Melanen afgerond: blauwalg is aangepakt

  Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Bergen op Zoom werken samen om de waterkwaliteit in de Kleine Melanen te verbeteren en blauwalg te bestrijden. De werkzaamheden zijn afgerond. Wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom en bestuurder Niels Mureau van Waterschap Brabantse Delta sloten het project gezamenlijk af.

 • Uitnodiging opening duurzaamheidswinkel

  U bent vrijdag 15 juni om 10 uur van harte uitgenodigd om bij de officiële opening te zijn van de duurzaamheidswinkel.

 • Parkeergarage Achter de Grote Markt buiten gebruik

  Zondagmiddag 3 juni zijn er in het plafond van parkeergarage Achter de Grote Markt lekkages geconstateerd. Naar alle waarschijnlijkheid bevatten de lekkages naast water ook uitgespoelde bouwstoffen. Hierdoor zijn enkele auto’s in de parkeergarage beschadigd geraakt. Omdat het niet bekend is of de lekkages snel gestopt kunnen worden en om welke bouwstoffen het precies gaat, is besloten om de parkeergarage tot nader order te sluiten.