juli

• TenneT geeft uitleg over hoogspanningsverbinding 380kV

Landelijk netbeheerder TenneT ontwikkelt samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), eerstverantwoordelijke voor de zorgvuldige ruimtelijke inpassing,een 380kV hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg.

• Campagne Samen aan de Bak is gestart

De campagne Samen aan de Bak is 23 juli gestart, een initiatief van de gemeente Bergen op Zoom en afvalinzamelings-, bewerkings- en reinigingsbedrijf Saver. Het doel van dit initiatief is om de hoeveelheid restafval per inwoner per jaar omlaag te krijgen naar maximaal 100 kilo in 2020.

• Fontein Binnenschelde

Begin juli is de fontein uit de Binnenschelde weggehaald. Dat komt omdat er schade was geconstateerd. De fontein is weggebracht ter reparatie. We verwachten dat de fontein half september weer teruggeplaatst is en functioneert.

• Belangrijke informatie over paspoort of ID-kaart

Als je in de periode van april t/m juni 2018 een nieuw paspoort of ID-kaart hebt aangevraagd, kan het zijn dat het echtheidskenmerk in de chip niet werkt.
    Het reisdocument blijft geldig en je kan hier gewoon mee reizen. Maar als het paspoort of ID-kaart de fout bevat, kan je echter niet door de elektronische grensovergang komen zoals bijvoorbeeld op Schiphol. Je moet dan gebruik maken van de reguliere grenscontrole.

• Inschrijving CrossCare Wave 4 van start

Werkt jouw onderneming aan een innovatief product of dienst dat een bijdrage levert aan de zorg en/of gezondheid? Dan kan CrossCare jou helpen bij de implementatie hiervan.

• Stroomstoring ca. 150 woningen aan de Karel Doormanstraat

Vannacht omstreeks 02:00 heeft er kort een brand gewoed in een tuin van een woning aan de Esdoornstraat te Bergen op Zoom. Ondanks dat de brand snel was geblust heeft een nabijgelegen elektriciteitshuisje wel schade opgelopen.

• Vier genomineerden voor lokale erfgoedprijs Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom houdt dit jaar voor de 3e keer de lokale erfgoedprijs. Door het instellen van deze prijs wil de gemeente haar erfgoed breder onder de aandacht brengen en eigenaren en initiatiefnemers stimuleren om op een eigentijdse en innovatieve manier met erfgoed om te gaan.

• Herkenningsborden Zuiderwaterlinie bij komborden

Wethouder Arjan van der Weegen onthulde woensdagmiddag in Halsteren een herkenningsbord dat te zien is bij de diverse plaatsen waar men in Bergen op Zoom de bebouwde kom binnen komt rijden. Op het bord is te zien dat Bergen op zoom onderdeel uitmaakt van de Zuiderwaterlinie.

• Groene golf Randweg defect

De afgelopen weken hebben er werkzaamheden plaatsgevonden aan de geluidsschermen aan de Randweg. Dan wordt voor de veiligheid de groene golf uitgezet. De werkzaamheden aan de geluidsschermen zijn voor nu klaar waardoor de groene golf weer aangezet kon worden. Dit blijkt echter defect.