december

• Alle kerstbomen verzamelen!

Ook dit jaar gaat het Natuurpodium samen met de gemeente Bergen op Zoom en Intratuin Halsteren ervoor zorgen, dat er zoveel mogelijk kerstbomen ingezameld worden. Zo voorkomen we dat ze niet gaan rondslingeren en kan er mooie compost van gemaakt worden! Deze keer zal de inzameldag zijn op vrijdag 4 januari van 13.00 tot 16.00 uur.

• Verandering regels milieustraten Saver per 1 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 veranderen de toegangsregels voor de milieustraten van Saver. Bedrijfsvoertuigen worden niet langer toegelaten. De reden hiervoor is dat er veel bedrijfsafval naar de milieustraten gebracht wordt, terwijl deze alleen voor particulier huishoudelijk afval bedoeld zijn. Dit bedrijfsafval zorgt voor veel extra kosten, voor de gemeente, en dus uiteindelijk ook voor u als inwoner.

• Acties tegen wildcrossen leiden tot staande-houdingen en boetes

Vanaf september van dit jaar tot nu zijn er vijf acties gehouden om het wildcrossen in de Brabantse natuurgebieden terug te dringen. Het ging hier vooral om het ‘off the road’ rijden en rijden met quads in de natuurgebieden. De natuurgebieden lijden enorm onder het wildcrossen en ook wandelaars, ruiters en andere bezoekers ervaren hinder. De uitgevoerde acties waren zeer succesvol: er zijn meerdere staande-houdingen verricht en boetes uitgedeeld.