Activiteiten in de week van Wereld Alzheimer Dag 2018

Roks, M. (Marloes)

In de week van 15 september tot en met 21 september 2018 worden in de gemeente Bergen op Zoom verschillende activiteiten georganiseerd in het teken van dementievriendelijke gemeente. Van activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, tot het uitwisselen van informatie over dementie met wethouder Harijgens, raadsleden en fractievoorzitters.

Waarom activiteiten in deze week?Alzheimerdag logo

Een op de vijf mensen krijgt te maken met dementie. De kans is groot dat u al iemand kent in uw omgeving die hiermee te maken heeft. Misschien ervaart u zelf geheugenproblemen of heeft u een naaste met een vorm van dementie. De impact op het leven van mensen met dementie en hun omgeving kan groot zijn. Het actief blijven en zo lang mogelijk blijven deelnemen aan activiteiten is belangrijk maar kan een uitdaging zijn om het daadwerkelijk te doen.

Dat vraagt om een dementievriendelijke samenleving waar we allemaal - de omgeving, verenigingen, vrijwilligers en professionals maar ook ondernemers en werkgevers - (meer) oog en aandacht hebben voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wat staat er op het programma?

Alzheimer West-Brabant en de werkgroep Dementievriendelijke Gemeente Bergen op Zoom hebben de volgende activiteiten voor u en uw naasten georganiseerd.

Wat?

Waar?

Zat 15 sept

Bergen op Zicht; stand Alzheimer West- Brabant met informatie over dementie

Centrum/St. Catharinaplein

12.00-17.00 uur

Ma 17 sept

Tentoonstelling Brabant Stoet met medewerking van gidsen SBM en de kerk

Gertrudiskerk 13.30-16.00 uur

Ma 17 sept

Alzheimercafé Hoe dementievriendelijk is Bergen op Zoom? Wat gaat goed en wat kan beter ?

Nieuwe ABG, v Dedemstraat 13,

inloop 19.00 uur, aanvang 19.30-21.30 uur

Vr 21 sept

Middagactiviteit met oude foto’s en m.m.v. het koor Bittere Tranen

‘t Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18  13.30 uur-16.30 uur

Wij nodigen u van harte uit om aan (een van) deze activiteiten deel te nemen. Vorig jaar hebben de aanwezigen geconstateerd dat er voor mensen met dementie meer mogelijk is dan men denkt.

Aanmelden voor een activiteit kan via petra.corstanje@alzheimerwb.nl

Voorafgaand aan de activiteit op 21 september in ‘t Zwijnshoofd wordt er informatie uitgewisseld met wethouder Harijgens en een politieke delegatie over dementie en de uitdagingen die er liggen in de samenleving.

Op RSG ‘t Rijks wordt in de week van 26 september het boekje “Wat jongeren moeten weten over Alzheimer“ gepresenteerd, gemaakt door leerlingen voor leerlingen.

Wilt u meer weten? Of wilt u weten hoe u een bijdrage kan leveren aan een dementievriendelijker Bergen op Zoom? Neem dan contact op met Margot Wentink, via 06-570066741 of margot.wentink@wijzijntraversegroep.nl