oktober

 • Informatiebijeenkomst kerncentrale Doel

  In het Markiezenhof wordt maandagavond 30 oktober een informatiebijeenkomst gehouden voor de Gemeenteraad over de kerncentrale in Doel. Sprekers op deze avond zijn vertegenwoordigers van milieuorganisatie WISE, de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en Schoups Advocaten.

 • Leerlingen Het Kwadrant krijgen baangarantie bij WVS Schoonmaak

  Leerlingen van Praktijkschool Het Kwadrant uit Bergen op Zoom krijgen bij goed functioneren een baan bij WVS Schoonmaak. Dat hebben beide partijen op dinsdag 24 oktober onder toeziend oog van wethouder Kammeijer – Luycks van Bergen op Zoom in een convenant vastgelegd. Ook hebben ze in dat convenant afgesproken dat WVS Schoonmaak gastlessen, bedrijfsbezoeken, beroepsorientatie en stageplaatsen voor leerlingen van deze praktijkschool regelt. Wethouder Kammeijer: “Geweldig dat de school en deze werkgevers zich hard maken voor deze jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is een voorbeeld voor anderen.”

 • Parkeerhinder bij Parkeergarage de Parade in november

  In november worden er werkzaamheden uitgevoerd in de parkeergarage ‘Parade’. De garage is hierdoor een week minder makkelijk toegankelijk en op twee dagen volledig gesloten. De winkels (Jumbo en Media Markt) zijn op deze dagen gewoon geopend.

 • Storing watervoorziening op diverse plaatsen in Bergen op Zoom

  Het laatste nieuws over de lekkages in het drinkwaternet in Bergen op Zoom.

 • Bergen op Zoom waardeert Mantelzorg!

  Als mantelzorger doe je fantastisch werk. De gemeente Bergen op Zoom wil je hierin graag ondersteunen en bedanken voor je inzet. Dit doet de gemeente bijvoorbeeld door de mantelzorgwaardering: een cadeautas gevuld met leuke, lekkere dingen en een VVV cadeaubon. Mantelzorg Bergen op Zoom verzorgt deze tassen namens de gemeente.

 • Innovaties in de zorg: bedrijven grijpen hun kans

  Zes zorgproeftuinen in Vlaanderen en Nederland zijn eerder dit jaar het project CrossCare gestart. CrossCare ondersteunt bedrijven bij het naar de markt brengen van hun innovaties in de gezondheidszorg. Gemeenten Bergen op Zoom, Breda en Roosendaal en het Care Innovation Center West-Brabant geven daar in deze regio invulling aan. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de provincie Noord-Brabant en de Regio West-Brabant.

 • Bijzondere vliegbewegingen Woensdrecht

  In verband met een oefening deze week vinden op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober een aantal afwijkende vliegbewegingen plaats vanaf vliegbasis Woensdrecht. Het gaat om starts en landingen van een tactisch transportvliegtuig, transporthelikopters en een CV-22 Osprey tiltrotor.

 • DuurzaamheidsTOP West-Brabant 2017

  Heeft u zich al aangemeld voor de regionale DuurzaaamheidsTOP West-Brabant?
  Op 13 november vindt de tweede DuurzaamheidsTOP West-Brabant plaats op Breda International Airport. Het doel van dit congres is om ondernemers, overheid en onderwijs te inspireren, enthousiasmeren, motiveren en verbinden over de mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling en circulair ondernemen in de regio. Belangrijke thema’s tijdens deze editie zijn: regionale energietransitie, gezamenlijke verduurzaming bedrijventerreinen, circulaire economie met nieuwe ketens en de rol van vastgoedpartijen in de duurzame energieopwekking.

 • Adriënne Veraart overleden

  Oud-wethouder Adriënne Veraart is op 18 oktober overleden.

 • Themabijeenkomst Mobiliteit voor 55-plussers

  Stichting OOBOZ (samenwerkende ouderenverenigingen in Bergen op Zoom) en de gemeente Bergen op Zoom organiseren op donderdag 26 oktober 2017 een bijeenkomst over de diverse vervoersmogelijkheden in onze gemeente en de regio. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor 55-plussers in onze gemeente. Familieleden en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

 • Ondertekening overeenkomst begeleiding en huishoudelijke ondersteuning door Brabantse Wal gemeenten

  Op woensdag 11 oktober ondertekenden de wethouders van de drie Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen nieuwe overeenkomsten voor begeleiding en huishoudelijke ondersteuning. Bij de ondertekening was ook een vertegenwoordiging van de zorgaanbieders aanwezig.

 • Persoonlijke zilverrondleiding in het Markiezenhof

  Met de projectleider als gids langs de zilvertentoonstelling, terwijl de kinderen (vanaf 4 jaar) op een begeleide Joris & De Draak speurtocht gaan? Dit kan in het Markiezenhof elke woensdagmiddag van oktober, om 15.00 uur. Volwassenen krijgen alle tijd voor de bijzondere, persoonlijke verhalen achter de zilverschatten en de jonge museumbezoekers gaan met hun eigen gids op ontdekkingstocht.

 • Word Mobiliteitsconsulent!

  In de regio West-Brabant is de afgelopen jaren veel energie gestoken in het toegankelijk maken van het openbaar vervoer (ov). Zo zijn de bushaltes verbeterd en rijden er comfortabele bussen die ook toegankelijk zijn voor reizigers met rolstoelen, rollators en kinderwagens.
  In de praktijk blijkt echter dat veel mensen, en dan met name de oudere inwoners in onze gemeente, het moeilijk vinden om met het openbaar vervoer te reizen. Dat is jammer en eigenlijk niet nodig. De gemeente Bergen op Zoom en WijZijn willen graag onze inwoners de gelegenheid bieden om wegwijs te raken in het gebruik van het openbaar vervoer. Daarom is WijZijn op zoek naar vrijwillige Mobiliteitsconsulenten.

 • Geen uitgifte jodiumtabletten gemeente Bergen op Zoom

  Vanaf dinsdag 10 oktober verspreidt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) doosjes met jodiumtabletten onder inwoners van onze regio. Dit geldt niet voor inwoners in de gemeente Bergen op Zoom.

 • Duurzaamheidsevent in het CKB

  Volgende week is het de Week van de Duurzaamheid. Vrijdag 13 oktober is het OurFuture@BergenopZoom event in de theaterzaal van het CKB. Het thema van het event is toekomst, waarbij de presentaties voornamelijk gaan over duurzaamheid. Het event is geheel gratis, incl. een lunch voor alle aanwezigen.

 • Integriteit gemeenteraad Bergen op Zoom beter geregeld : Verklaring burgemeester Petter sluit dossier af

  Burgemeester Frank Petter van de gemeente Bergen op Zoom geeft een beknopte analyse over de afhandeling van dossier Linssen. Het dossier liep vanaf 2013.
  De verklaring toont de inspanningen die de burgemeester en de gemeenteraad hebben ondernomen om beter te kunnen reageren op zaken waarbij de integriteit van het bestuur in het geding is. Zo is de gedragscode aangepast en besproken met de gemeenteraad.

 • De week van de opvoeding “Buiten de lijntjes”

  Deze week (2 t/m 8 oktober) vindt voor de 7de keer de “Week van de Opvoeding” plaats. De week van de opvoeding is een landelijk initiatief en draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Thema dit jaar is “Buiten de lijntjes”.
  Het opvoeden van kinderen en jongeren is leuk, belangrijk en soms best lastig. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? Dat zijn de vragen die centraal staan in deze week. Dit jaar zijn de jeugdprofessionals van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en WijZijn Traverse Groep op donderdag 5 oktober tussen 10.00 uur en 15.00 uur aanwezig op de weekmarkt in Bergen op Zoom. Zij geven informatie en aan kinderen worden leuke attenties uitgedeeld.