Bergen op Zoom blij met groei banen bij Philip Morris

Splinter, F. (Fabiola)

135 extra banen gaat de nieuwe productielijn van Philip Morris opleveren. En daar is de gemeente Bergen op Zoom heel blij mee.

Dat zei burgemeester Frank Petter donderdagmiddag tijdens een persbijeenkomst die door Philip Morris was georganiseerd vanwege de ingebruikname van die lijn. Daarbij was ook Gedeputeerde Bert Pauli aanwezig van de Provincie Noord-Brabant. De directie van Philip Morris was vertegenwoordigd door Ad Reijnen en Peter van den Driest.

Zwarte periode

Burgemeester Frank Petter blikte terug op de afgelopen 3 jaar. In 2014 kondigde Philip Morris namelijk aan de sigarettenfabriek in onze stad te zullen sluiten. 1150 mensen kwamen op straat te staan. Dat was een zwarte periode voor de gemeente omdat die toch al veel werkzoekenden kende.

Tussen 2014 en 2016 is geprobeerd andere bedrijven in het pand te laten landen, maar Philip Morris bleek ook plannen te hebben voor innovatieve producten die eventueel ook in Bergen op Zoom gemaakt konden worden.

Nieuwe  plannen en nieuwe productie

Donderdag 24 november was het zover dat de directie van Philip Morris kon laten zien wat de nieuwe plannen en de nieuwe productie behelzen.

Met trots kon de directie vertellen dat er inmiddels weer 335 mensen aan de slag zijn op de Bergse vestiging. 135 daarvan aan de nieuwe productielijn. Vrachtwagens rijden weer af en aan en ook toeleveranciers hebben weer werk bij Philip Morris. Dat betekent dat in en om het bedrijf dagelijks zo’n 700 man aan het werk zijn.

Frank Petter bij Philip Morris