november

• Bergen op Zoom blij met groei banen bij Philip Morris

135 extra banen gaat de nieuwe productielijn van Philip Morris opleveren. En daar is de gemeente Bergen op Zoom heel blij mee.

• Nieuwsbrief project Vogelenzang

In het project Vogelenzang werken gemeente Bergen op Zoom, PLUS Vastgoed en woningcorporatie Stadlander samen aan het dorpshart van Halsteren. Met deze nieuwsbrief houden we omwonenden op de hoogte van de ontwikkelingen in het centrumgebied van Halsteren.

• Onderhoudswerkzaamheden John F. Kennedy viaduct

Vanaf maandag 27 november zal ernstige verkeershinder zijn op de Rooseveltlaan en Erasmuslaan. De voegovergangen op het viaduct worden dan vervangen. De werkzaamheden worden in 2 weghelften overdag uitgevoerd. Dit duurt tot en met vrijdag 1 december.

• MCT en gemeente komen tot akkoord over nieuwe buitendijkse containerterminal

Markiezaat Container Terminal B.V. (MCT) heeft een akkoord bereikt met de gemeente Bergen op Zoom over de verwerving van een plek ten noorden van de Burgemeester Peterssluis waar een nieuwe buitendijkse containerterminal van MCT zal verrijzen. Het perceel dat 25.830 m2 groot is zal door MCT worden aangekocht voor een bedrag van € 1,1 miljoen.

• West-Brabantse gemeenten investeren meer dan € 6 miljoen in verkeersveiligheid en bereikbaarheid

De wethouders mobiliteit in de regio en de Provincie Noord-Brabant zijn akkoord met het uitvoerings-programma 2018 om de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. Dit regionale uitvoeringsprogramma bevat projecten die de verkeersinfrastructuur verbeteren, projecten gericht op de verkeersveiligheid en het gedrag in het verkeer. De kosten van deze maatregelen bedragen samen meer dan € 6 miljoen. De provincie stelt hiervoor ruim € 3,2 miljoen subsidie in het vooruitzicht.

• Brandveiligheid in winkels

Winkeliers kunnen binnenkort bezoek van een toezichthouder van de gemeente verwachten. Er wordt dan bekeken hoe rondom de drukke feestdagen, veilige vluchtwegen in winkels gegarandeerd blijft.

• Ondertekening Participatieverklaring door statushouders

Op 22 november hebben de Syrische statushouders die in 2016 in Bergen op Zoom zijn komen wonen de Participatieverklaring ondertekend. Dit gebeurde in de Raadszaal van het Oude Stadhuis ten overstaan van wethouder Yvonne Kammeijer en Sinterklaas.

• Hoezo tweedeling in Bergen op Zoom? Iedereen doet mee!

U ook? Nog een week te gaan voordat op 29 november om 17.30 uur het congres Gelijke kansen voor iedereen in Bergen op Zoom begint. Het congres is in de aula van het Kellebeek College.

• Brabantse Open Kerkendag

Op 26 november 2017 wordt in Brabant een Open Kerkendag gehouden. Het streven is dat op die zondag alle kerken – protestants, katholiek en herbestemd – in de provincie zijn geopend.

• Werkgelegenheid West-Brabant zit weer in de lift: in 2017 groeit het aantal banen met 2%

Het gaat goed met de werkgelegenheid in West-Brabant! Het aantal banen in 2017 stijgt met 2,0%. Dat is in totaal 325.000 banen op 1 april 2017. In 2016 was dit nog 319.000.

• Officiële opening Guido Gezellelaan/Pastoor Jutenlaan na herinrichting

Woensdagmiddag 1 november is er een einde gekomen aan de herinrichting van de Guido Gezellelaan, Pastoor Jutenlaan en een deel van de Antwerpsestraatweg.