december

 • Foutieve verzending herinneringsbrieven reisdocumenten

  De gemeente Bergen op Zoom stuurt haar inwoners altijd een herinneringsbrief als de geldigheid van het reisdocument verloopt. Door een niet tijdig ontdekte technische storing hebben sommige mensen ten onrechte een herinneringsbrief gekregen.
  Daardoor zijn soms pijnlijke situaties ontstaan. We bieden hiervoor onze oprechte excuses aan.

 • Afsluiten afvalbakken rondom jaarwisseling

  Rondom de jaarwisseling sluiten we de afvalbakken af om zoveel mogelijk vandalisme door vuurwerkschade te voorkomen.

 • Werkzaamheden Pompejus bijna afgerond

  Pompejus onze Toren is op dit moment wel te bezichtigen maar je kunt er niet op. Dit in verband met de laatste werkzaamheden die nog plaats moeten vinden. Door de slechte weersomstandigheden in december zijn deze werkzaamheden nog niet helemaal afgerond.

 • Man aangehouden na bedreigen wethouder

  Agenten hebben donderdagmiddag 21 december een 49-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij wordt er van verdacht een wethouder uit het Bergse college te hebben bedreigd.

 • Inhaaldagen kerst en Nieuwjaarsdag

  Kerstmis valt dit jaar op maandag en dinsdag. Nieuwjaarsdag op maandag. Dit zijn doorgaans inzameldagen van huishoudelijk afval in Bergen op Zoom. Voor een overzicht van de inhaaldagen kan je het beste de digitale afvalkalender van Saver raadplegen.

 • Gemeenten tekenen contract met Thuiszorg West-Brabant voor uitvoering jeugdgezondheidszorg

  Wethouders van de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Moerdijk, Steenbergen en Woensdrecht tekenden vandaag, donderdag 21 december, een contract voor de uitvoering van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor 0 tot 4-jarigen voor de periode 2018-2021. De huidige overeenkomst loopt aan het eind van dit jaar af.

 • Kerstboominzameling 2018 & Challenge “Duurzame Kerst”

  Dit jaar organiseert de gemeente Bergen op Zoom de kerstboominzameling samen met het Natuurpodium. En dat betekent dat duurzaamheid centraal staat! Er zijn twee heuse challenges: eentje voor de meest duurzame schoolklas op de Brabantse Wal, en één voor kinderen thuis.

 • Woningeigenaren kunnen zelf WOZ-gegevens wijzigen en aanvullen

  Dit jaar kunnen woningeigenaren op www.bwbrabant.nl de WOZ-gegevens van hun woning bekijken, controleren en zélf wijzigen of aanvullen. De WOZ-waarde vindt men op het jaarlijkse aanslagbiljet en is de basis voor verschillende belastingen. Het is daarom zeer belangrijk dat de WOZ-waarde op juiste gegevens is gebaseerd.

 • Afsluiting afvalcontainers Oud en Nieuw

  Saver heeft in overleg met de gemeente besloten om alle boven- en ondergrondse containers op 31 december en 1 januari tijdelijk af te sluiten. Dit om vandalisme door vuurwerk te voorkomen.

 • Werkzaamheden ProRail geluidscherm viaduct Markiezaat

  Vorig jaar is het geluidscherm bij het viaduct Markiezaat gerepareerd. Toen zijn de missende glasplaten vervangen. In december worden overige glasplaten vervangen door doorzichtig kunststof. De werkzaamheden worden 's nachts uitgevoerd, omdat er minder of geen treinen rijden.