Homepage

 • Monumenten duurzaam verbouwen: de Groene Menukaart

  Het duurzaam verbouwen van een historisch pand

  Heeft u een historisch pand of monument en wilt u energie besparen? Speciaal voor inwoners en bedrijven met een historische woning, kerk, boerderij of industrieel erfgoed heeft gemeente Bergen op Zoom de Groene Menukaart. Dit is een online gereedschapskoffer (de ‘toolbox’) die geschikt is voor alle soorten gebouwen met een bouwjaar van vóór 1945. U kunt hierbij denken aan een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk.

 • Kunsten in de Monumenten

  Aanstaand weekend, 14 en 15 september, start Kunsten in de Monumenten met een bomvol programma in de monumenten van Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat.

 • Op de fiets? Laat je telefoon lekker zitten

  Stap jij ook weer op de fiets na de vakantie? Denk eraan: hou je mobiel in je zak!

 • De Stichting Bevrijding Brabantse Wal zoekt een gastheer- / vrouw

  De Stichting Bevrijding Brabantse Wal zoekt een gastheer- / vrouw voor het Dilemmadoolhof en de geallieerde erevelden aan de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom. We zoeken specifiek gastheren of gastvrouwen voor donderdag-, vrijdag- en zaterdagen van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 15.30. Als je interesse hebt, maar op deze tijden niet beschikbaar bent, meld je dan ook zeker aan!

 • Informatie over keuze minister 380kV

  Begin juni adviseerden de Samenwerkende Overheden (SO) minister Wiebes over de uitwerkingsgebieden van de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding van Rilland-Tilburg. Begin juli gaven we aan dat de minister zijn reactie op het advies van de Samenwerkende Overheden direct na de zomervakantieperiode zou geven. Dit zal iets later zijn, aangezien voor de onderbouwing van de keuze van het masttype nader onderzoek nodig is. Lees er meer over op de site:

 • 4 september informatiebijeenkomst Zonnecentrale De Wittenhorst Halsteren

  Op woensdagavond 4 september organiseert Stichting Energietransitie Bergen op Zoom in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een informatiebijeenkomst over Zonnecentrale De Wittenhorst in Halsteren.