Homepage

 • Monumenten duurzaam verbouwen: de Groene Menukaart

  Het duurzaam verbouwen van een historisch pand

  Heeft u een historisch pand of monument en wilt u energie besparen? Speciaal voor inwoners en bedrijven met een historische woning, kerk, boerderij of industrieel erfgoed heeft gemeente Bergen op Zoom de Groene Menukaart. Dit is een online gereedschapskoffer (de ‘toolbox’) die geschikt is voor alle soorten gebouwen met een bouwjaar van vóór 1945. U kunt hierbij denken aan een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk.

 • Onderzoeksprogramma Do Active van start!

  Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het aanleren van gezonde gewoonten kan helpen om de ontwikkeling van dementie te vertragen. Daarom is tanteLouise, in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom, begin 2019 gestart met een uniek onderzoeksprogramma: Do ACTIVE. Mensen met een lichte vorm van dementie of een ‘nietpluis gevoel’ in de regio Brabantse Wal kunnen deelnemen. Zij krijgen gedurende drie maanden - zo nodig dagelijks - een prikkel met als doel hun dagelijkse patroon van vaste gewoonten te doorbreken.

 • Foutmelding bij gebruik DigiD? Controleer of uw bestuderingssysteem up-to-date is!

  Op 11 juni 2019 voert DigiD een reguliere vervanging van de PKIOverheid-certificaten door die gebruikt worden om de DigiD-inlogschermen en digid.nl te beveiligen. Gebruikers die gebruikmaken van een verouderd besturingssysteem dat niet meer ondersteund wordt door de certificaten kunnen echter al vanaf 13 mei niet meer inloggen. Deze gebruikers worden vanaf 13 mei door DigiD, middels een melding, verzocht een update van hun software uit te voeren. De verwachting is dat circa 2% van de DigiD-gebruikers een update moeten uitvoeren naar een nieuwe versie.

 • Zaterdag 8 juni: Open Dag West Brabantse Waterlinie

  Op zaterdag 8 juni is het Open Dag op de West-Brabantse Waterlinie. De Open Dag begint met de officiële opening op Fort Henricus. Vervolgens zijn er vanaf 11.00 uur diverse activiteiten op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed op de Forten van de Brabantse Wal: in Bergen op Zoom op de Waterschans, Fort de Roovere en het Ravelijn en in Steenbergen op Fort Henricus. Deze Open Dag is de afronding van het project Landschappen van Allure. De Open Dag begint om 11 uur en duurt tot 17 uur.

 • Raad van State doet uitspraak over openbaarmaking rapport

  Vandaag, woensdag 8 mei 2019, deed de afdeling Rechtspraak van de Raad van State uitspraak in de hoger beroepszaak tegen de uitspraak van de rechtbank Zeeland-West-Brabant in het geding van de heer Passier tegen de gemeente Bergen op Zoom.

 • Maaien van sloten en oevers in Bergen op Zoom

  Binnenkort start Waterschap Brabantse Delta weer met het jaarlijkse maaionderhoud van alle sloten, oevers en bermen in West-Brabant en dus ook in Bergen op Zoom. Maaien is belangrijk want als oevers niet goed worden onderhouden, slibben de watergangen dicht. Dat kan leiden tot wateroverlast en bovendien is het slecht voor planten en dieren in en rondom het water. In de zomer kan het dichtslibben bijvoorbeeld leiden tot blauwalg, stank en vissterfte. Voor goed waterbeheer is het dus van belang dat alle sloten, vaarten en kanalen goed worden onderhouden.

 • Aanvraag Koninklijke onderscheiding

  Gemeente Bergen op Zoom is op zoek naar inwoners die een Koninklijke onderscheiding verdienen. Een Koninklijke onderscheiding, ook wel een lintje genoemd, is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld langdurige inzet als vrijwilliger of een uitzonderlijke prestatie in de sport of wetenschap. Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid of tijdens de Lintjesregen op de dag voor Koningsdag. Weet u iemand die een lintje verdient tijdens de Lintjesregen in 2020, dien dan uiterlijk 1 juli 2019 een aanvraag in.

 • 4 mei Dodenherdenkingen in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat

  Op zaterdag 4 mei zijn er Dodenherdenkingen in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat.

 • Zaterdag 27 april Koningsdag

  Zaterdag 27 april is het de verjaardag van Koning Willem Alexander en wordt landelijk Koningsdag gevierd. In de gemeente Bergen op Zoom organiseren het Oranjecomité Bergen op Zoom en de Oranjeverenigingen uit Halsteren en Lepelstraat op eigen locaties diverse activiteiten.