Homepage

 • Monumenten duurzaam verbouwen: de Groene Menukaart

  Het duurzaam verbouwen van een historisch pand

  Heeft u een historisch pand of monument en wilt u energie besparen? Speciaal voor inwoners en bedrijven met een historische woning, kerk, boerderij of industrieel erfgoed heeft gemeente Bergen op Zoom de Groene Menukaart. Dit is een online gereedschapskoffer (de ‘toolbox’) die geschikt is voor alle soorten gebouwen met een bouwjaar van vóór 1945. U kunt hierbij denken aan een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk.

 • Wethouder Stinenbosch dient ontslag in

  Wethouder Annette Stinenbosch (CDA) neemt per direct ontslag uit het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom. Ze heeft dit schriftelijk gemeld aan de gemeenteraad. Aanleiding voor dit ontslag is de aanpak en afwikkeling van het dossier zwembad De Schelp. Na overleg heeft de coalitie besloten dat het CDA met een nieuwe wethouder zal komen.

 • Kapwerkzaamheden Huijbergsebaan

  Door kapwerkzaamheden zijn verschillende wandel- en ruiterroutes afgesloten

 • Overzicht vervoersmogelijkheden Bergen op Zoom pdf, 607kB

  Een overzicht van vervoersmogelijkheden binnen Bergen op Zoom.

 • Nieuw: CKB proefdag voor jong en oud

  Gratis workshops, kijkje, inloop, optredens en meer!

 • Onrustige nieuwjaarsnacht door zwaar vuurwerk en brandjes

  In Bergen op Zoom kon woensdagochtend na de Nieuwjaarsnacht de conclusie getrokken worden dat de avond en de nacht redelijk onrustig verliepen. Dat kwam met name door het gebruik van veel zwaar vuurwerk en een aantal brandjes dat door de brandweer geblust moest worden. Op Oudjaarsdag en in de vroege avond waren de gemeentelijke boa’s op verschillende locaties aanwezig. Bij overlastmeldingen kwamen ze in actie. In de media werd in de loop van de Oudjaarsavond al melding gemaakt van brandjes in een bushokje aan de Gagelboslaan, een brand in een garagebox aan de Hoogaars waarin vuurwerk stond opgeslagen en twee autobranden (een aan de Korenberg en een in de Mercuriusstraat). Voor het in brand steken van het bushokje is een persoon aangehouden.