Homepage

 • Monumenten duurzaam verbouwen: de Groene Menukaart

  Het duurzaam verbouwen van een historisch pand

  Heeft u een historisch pand of monument en wilt u energie besparen? Speciaal voor inwoners en bedrijven met een historische woning, kerk, boerderij of industrieel erfgoed heeft gemeente Bergen op Zoom de Groene Menukaart. Dit is een online gereedschapskoffer (de ‘toolbox’) die geschikt is voor alle soorten gebouwen met een bouwjaar van vóór 1945. U kunt hierbij denken aan een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk.

 • Gemeente Bergen op Zoom zoekt leden voor de adviesraad Sociaal Domein

  Voor de nog op te stellen adviesraad Sociaal Domein zoekt gemeente Bergen op Zoom leden.
  Heeft u kennis van en affiniteit met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet of de Participatiewet? En voelt u zich betrokken bij de gemeente? Dan zoeken wij u!

 • Arjan van der Weegen keert niet terug als wethouder in Bergs college

  Arjan van der Weegen heeft dinsdag bij de burgemeester en de gemeenteraad zijn ontslag aangevraagd. Tot 3 augustus aanstaande is Arjan van der Weegen wegens herstel van een burn-out met ziekteverlof. Vanaf die datum hoopte hij weer aan de slag te kunnen, maar hij heeft aangegeven zijn taken als wethouder deze periode niet meer op te zullen pakken.

 • Ziekenhuis-CJG schakel tussen Bravis en Jeugdhulpverlening

  Het ziekenhuis-CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) is een nieuwe, laagdrempelige voorziening voor jongeren en ouders met vragen over opgroeien en opvoeden. Per 1 juni zijn de negen gemeenten van West-Brabant West gestart met een ziekenhuis-CJG in het Bravis ziekenhuis. Het ziekenhuis-CJG is een schakel tussen kinderartsen van het Bravis ziekenhuis en Jeugdhulpverlening in samenwerking met de Jeugdgezondheidszorg.

 • Prijsuitreiking rebus fietspilot binnenstad

  Op woensdag 6 maart 2019 was de officiële aftrap van de fietspilot. In het kader van deze pilot is er een winactie gestart, in vorm van een rebus. Mensen konden tot 1 mei de oplossing insturen. De oplossing van de rebus was: Fietsen in de binnenstad, lekker op je gemak. Van de 164 inzendingen zijn 5 winnaars getrokken. Deze winnaars kregen vandaag, 19 juni 2019, de prijs overhandigd door wethouder Patrick van der Velden.

 • Rent a BOA

  Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom hebben dagelijks te maken hebben met diverse soorten van eenvoudige overlast. Te denken valt aan foutparkeerders, zwerfafval, hondenpoep etc. Vaak worden deze overlastgevende situaties bij de gemeente en politie gemeld, maar inwoners zien niet altijd wat er met hun melding gedaan is of wordt. Er komen zoveel meldingen binnen dat onze BOA’s een selectie moeten maken op basis van o.a. impact, urgentie en veiligheid. Door een beperkte BOA capaciteit komt het voor dat zij op sommige meldingen pas weken of maanden later opvolging geven terwijl sommige meldingen geen opvolging krijgen. Een deel van de meldingen valt niet onder de bevoegdheid van de BOA’s en wordt daarom doorgezet naar andere partijen, zoals de politie.