Homepage

 • Monumenten duurzaam verbouwen: de Groene Menukaart

  Het duurzaam verbouwen van een historisch pand

  Heeft u een historisch pand of monument en wilt u energie besparen? Speciaal voor inwoners en bedrijven met een historische woning, kerk, boerderij of industrieel erfgoed heeft gemeente Bergen op Zoom de Groene Menukaart. Dit is een online gereedschapskoffer (de ‘toolbox’) die geschikt is voor alle soorten gebouwen met een bouwjaar van vóór 1945. U kunt hierbij denken aan een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk.

 • Bergen op Zoom waardeert mantelzorg

  Mantelzorgers doen onmisbaar werk. Daarom bedankt de gemeente Bergen op Zoom mantelzorgers dit najaar voor al hun zorg en inzet met een feestelijke dag op 9 november bij Den Enghel in Bergen op Zoom. Deelnemers gaan naar huis met de Mantelwaardering 2019.

 • Burgemeester ontbijt met leerlingen De Kreek

  Burgemeester Frank Petter schoof woensdagochtend al vroeg aan de ontbijttafel met leerlingen van basisschool De Kreek uit Bergen op Zoom. Hij deed dat in het kader van het Nationaal Ontbijt. In heel Nederland wordt deze week aandacht besteed aan het belang van een goed ontbijt. Het is namelijk gebleken dat veel kinderen nauwelijks de tijd nemen voor een ontbijtje, terwijl het door velen juist gezien wordt als de belangrijkste maaltijd van de Dag. Tijdens de ontbijtsessies wordt aandacht besteed aan Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor kinderen die het thuis lastig hebben.

 • De derde en laatste pilotdag Rent a BOA

  Op donderdag 7 november gaan de BOA’s weer in samenwerking met de politie naar noordelijk Bergen op Zoom (Lepelstraat, Halsteren, Tuinwijk, Noordgeest en Meilust). Ervaar je overlast in dit gebied? Huur dan een boa in.

 • Maak kennis met de (zorg)producten van morgen

  Zo lang mogelijk gezond blijven en zelfstandig wonen, dat willen we allemaal. Steeds vaker maken we daarbij gebruik van handige en slimme oplossingen. Deze producten zorgen voor meer comfort of dienen als handig hulpmiddel voor alledaagse activiteiten. Maar welke producten zijn er allemaal? En welke zijn geschikt voor jou? Huis van Morgen laat het zien en legt het uit.

 • Pilot Rent a Boa: nu in zuidelijk Bergen op Zoom

  Op donderdag 24 oktober is de tweede pilotdag van Rent a Boa. Inwoners kunnen boa’s ‘inhuren’ voor overlast die zij ervaren. De boa’s gaan op 24 oktober naar het zuidelijke deel van Bergen op Zoom (Fort-Zeekant, Centrum, Warande, Bergse Plaat, Havenkwartier, Gageldonk, Borgvliet, Heimolen). Ervaar je overlast in dit gebied? Huur dan nu een boa in.