Homepage

 • Monumenten duurzaam verbouwen: de Groene Menukaart

  Het duurzaam verbouwen van een historisch pand

  Heeft u een historisch pand of monument en wilt u energie besparen? Speciaal voor inwoners en bedrijven met een historische woning, kerk, boerderij of industrieel erfgoed heeft gemeente Bergen op Zoom de Groene Menukaart. Dit is een online gereedschapskoffer (de ‘toolbox’) die geschikt is voor alle soorten gebouwen met een bouwjaar van vóór 1945. U kunt hierbij denken aan een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk.

 • Vrolijke speurtocht langs de Big Belly’s in de binnenstad

  Het wordt voor kinderen een stuk leuker om naar de stad te komen, zelfs als ze met winkelende ouders mee op pad zijn. Vanaf nu is bij VVV Brabantse Wal een speurtocht te krijgen. Die voert je langs de Big Belly’s in het centrum, die allemaal hun eigen verhaal vertellen.

 • Start project Tijd van je Leven in Bergen op Zoom

  In mei start het project Tijd van je Leven in Bergen op Zoom voor inwoners van Bergen op Zoom. Het doel van het project is om ouderen met elkaar in contact te brengen en elkaar (nog) beter te leren kennen. De gemeente Bergen op Zoom, GGD, tante Louise en WijZijn Traversegroep slaan tijdens dit project de handen in een om een eerste stap te maken tegen de eenzaamheid onder de ouderen in Bergen op Zoom.

 • Lia van de Poel krijgt zilveren erespeld

  Als dank voor haar werk als consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Bergen op Zoom, kreeg Lia van de Poel onder toeziend oog van burgemeester Frank Petter, donderdagochtend een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer.

 • Samen kunnen we meer, eigen kracht centraal

  De gemeente Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht - de drie Brabantse Wal gemeenten - werken samen waar het gaat om Wmo, Jeugd, Participatie en Welzijn (het Sociaal Domein). Eigen kracht van onze inwoners staat daarbij centraal. Maar wat is eigen kracht en hoe laat je dat zien? Het zijn de mensen die het verschil maken! Samen betekenen ze veel meer dan ze zelf voor mogelijk houden.

 • Dutch Hacking Health in West-Brabant

  Creatief aan de slag om zorgproblemen aan te pakken! Bent u patiënt, ontwerper, ondernemer, student of zorgverlener? Dan hebben wij uw hulp nodig!

 • A4: werkzaamheden tussen knooppunt Zoomland en afrit (27) Bergen op Zoom-Noord; (richting Rotterdam); 21-22 april

  Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 tussen knooppunt Zoomland en afrit (27) Bergen op Zoom-Noord in de richting van Rotterdam. Hierdoor is van zaterdag 21 april 21.00 uur tot zondag 22 april 23.00 uur de A4 vanaf knooppunt Zoomland tot en met afrit (27) Bergen op Zoom-Noord in de richting van Rotterdam afgesloten voor al het verkeer. Daarnaast is de verbindingsweg A58/A4 ter hoogte van knooppunt Zoomland komende vanuit Roosendaal in de richting van Rotterdam ook afgesloten. Ook is oprit (28) Bergen op Zoom naar de A4 in de richting van Rotterdam afgesloten. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

 • Het is De Week van de Teek: Helft van de Brabanders doet niets om tekenbeten te voorkomen

  Uit onderzoek van de drie Brabantse GGD’en blijkt dat 54 procent van de Brabanders niets doet om tekenbeten te voorkomen. 38 procent geeft aan dat ze niet controleren op tekenbeten na een bezoek aan de natuur. We vroegen aan bijna 12 duizend Brabanders ook wie weleens door een teek gebeten is: 35 procent. Van hen kreeg 11 procent last van klachten. We weten meestal goed hoe we een teek moeten verwijderen. Maar wist jij dat je daarna de huid nog moet ontsmetten? Dat blijkt nog niet bij iedereen even bekend.

 • A4: afsluitingen tussen knooppunten Markiezaat en Zoomland, richting Rotterdam; 6-9 april

  Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan het asfalt van de A4 tussen knooppunten Markiezaat en Zoomland in de richting van Rotterdam. Hierdoor is de A4 vanaf knooppunt Markiezaat tot afrit (29) Bergen op Zoom-Zuid afgesloten van vrijdag 6 april 21.00 uur tot maandag 9 april 05.00 uur. Vanaf zaterdag 7 april 18.00 uur tot maandag 9 april 05.00 uur wordt de afsluiting verlengd waardoor de op- en afrit (29) Bergen op Zoom-Zuid en op- en afrit (28) Bergen op Zoom eveneens zijn afgesloten. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

 • Petter Jouw toekomstverhaal
 • parkeren Parkeren