Microkrediet West-Brabant

Administrator

Als kleine of startende ondernemer is het niet altijd makkelijk om een lening van de bank te krijgen. Microfinanciering kan dan een manier zijn om toch aan geld te komen. Microfinanciering bestaat uit een krediet tot €35.000 en een coach die u begeleidt bij het ondernemen.

Microfinanciering: krediet en coaching

Als u gebruik wilt maken van microfinanciering, dan kunt u terecht bij een Microfinancierings-ondernemerspunt (MF-ondernemerspunt) bij u in de buurt. Hier krijgt u begeleiding, bijvoorbeeld bij het opstellen van uw ondernemingsplan, het vinden van geschikte bedrijfsruimte of bij het aanvragen van een microkrediet. Als u ook na de start ondersteuning nodig hebt, dan wijst uw MF-ondernemerspunt u een coach toe. Deze coach helpt u bij het ontwikkelen van uw ondernemersvaardigheden. Meer informatie over MF-ondernemerspunten.

Aanvraag microkrediet

Voor het aanvragen van een microkrediet, kunt u terecht bij Qredits. Qredits is een gespecialiseerde zakelijke kredietverstrekker waarin de banken en het ministerie van Economische Zaken samenwerken. Meer informatie over het aanvragen van microkrediet.

Vereisten voor microfinanciering

Microfinanciering is bedoeld voor (startende) ondernemers die moeite hebben met de financiering van hun bedrijf. Net als bij een bank moet u voor een microkrediet een gedegen ondernemingsplan hebben. Bovendien moet u beschikken over aantoonbare ondernemersvaardigheden. In sommige gevallen moet u een aanvullende ondernemerstest maken.