Algemeen

Administrator

"Halverwege wereldsteden, waar Brabant Zeeland kust, ligt Bergen op Zoom."

Een sfeervolle vestingplaats met wereldhavens op korte afstand. De reistijd naar de kust bedraagt maar 40 minuten. Rotterdam, Antwerpen en Brussel zijn binnen respectievelijk 45, 25 en 50 minuten aan te rijden. Het is geen toeval dat grote multinationals, maar ook honderden kleinere bedrijven zich in Bergen op Zoom hebben gevestigd. 

Bergen op Zoom is prettig om te wonen en te werken. Het historische centrum van de stad biedt een keur aan winkels: van bekende winkelketens tot kleine winkeltjes met een bijzonder assortiment of speciale inrichting. Niet voor niets mocht Bergen op Zoom zich de Beste Binnenstad van Nederland 2007-2009 noemen. 

De gemeente investeert samen met ondernemers in het vitaal houden van de binnenstad en de Bergse bedrijventerreinen. Daarnaast investeren beide partijen in  de scholing van werknemers, innovatie, veiligheid en bereikbaarheid van de bedrijventerreinen. Het Bedrijvenloket van de gemeente speelt daar een centrale rol in. Daar kunnen bedrijven, organisaties en instellingen terecht met al hun vragen aan de gemeente. Zo worden ondernemers sneller geholpen