Scheldevesting

Roks, M. (Marloes)

 

Type woningen

Vrijstaand
Appartement
Rijwoning
Geschakeld

Beschrijving

Ingrediënten voor dit nieuwe stuk binnenstad zijn een flinke portie energie, inspiratie uit het verleden, een vleugje “eigenwijs Bourgondisch” en veel water.
ScheldeVesting wordt binnenstedelijke nieuwbouw die past bij Bergen op Zoom. Dat is aan de orde, want er wordt midden in de binnenstad gebouwd. Looplijnen vanuit het centrum worden doorgetrokken en de architectuur wordt historiserend. Woningen krijgen zoveel mogelijk een individueel karakter, altijd met een eigen tuin of balkon, met in een aantal gevallen daarnaast aantrekkelijke, gezamenlijke binnengebieden.

In 2011 is gestart met bouwen in deelplan Kijk in de Pot. In 2014 is gestart met de verkoop van woningen in deelplan Nieuwe Vesting. De komende 15 jaar wordt voort gebouwd op de fundamenten van 800 jaar stad. Dit fundament betekent voor de nieuwe bewoners een bewezen kwaliteit en waardevastheid van binnenstedelijke ontwikkeling. Geen nieuwbouw in het veld, maar een nieuw stuk centrum met karakter. En de recreatievoorzieningen die hier komen, zoals een bioscoop, bowling en een Grand café in het Groot arsenaal maken Bergen op Zoom en ScheldeVesting nog aantrekkelijker voor bewoners, toeristen en werknemers.

Het gebied ScheldeVesting is opgedeeld in de volgende deelgebieden: Nieuwe Vesting, Oude Havenkanaal, de Waterschans, Geertruidapolder, Spaensche Scharen en Kijk in de Pot. Deze namen verwijzen naar de 800-jarige historie van Bergen op Zoom als stad. Zo had Kijk in de Pot vroeger een militaire bestemming en de Waterschans een oude fortificatie. Het gebied De Spaensche Scharen dankt haar naam aan de Spaanse legermacht die de Bergse vesting wilde binnendringen.

Voor meer informatie kunt u terecht op  http://www.scheldevesting.nl/ .

Uitgifte vrije kavels (Kijk in de Pot) door de gemeente Bergen op Zoom:

Kijk in de Pot ligt prachtig centraal tussen het bruisende centrum van Bergen op Zoom en het water van de Binnenschelde. En dan ook nog eens in het stadspark. Dat betekent alle rust middenin het groen, met het sportieve en recreatieve van het water en de gezelligheid van de stad op loopafstand. Dat is zowel ideaal als echt bijzonder te noemen!

In het deelplan Kijk in de Pot worden woningen gerealiseerd met een eigen, specifieke uitstraling.  De gemeente heeft nog een aantal kavels in verkoop waar door particuliere een woning gebouwd mag worden.
Voor meer informatie over dit plan kunt u kijken op de website http://www.scheldevesting.nl/   of op http://www.stadsmakelaarboz.nl/. Ook kunt u contact opnemen met mevrouw M. Schepers-Moerbeek van het Team Vastgoed & Grondzaken op het telefoonnummer 0164-277403.