Erfgoedprijs 2015-2020 gemeente Bergen op Zoom

Homs, J.J.E. (Etiënne)

Nieuw dit jaar in de gemeente Bergen op Zoom is de lokale erfgoedprijs. Door het instellen van deze prijs wil de gemeente haar erfgoed in het zonnetje zetten en eigenaren en initiatiefnemers stimuleren om op een eigentijdse en innovatieve manier met erfgoed om te gaan. Bovendien hopen we door het instellen van de prijs erfgoed meer en breder onder de aandacht te brengen. Dat geldt zowel voor materieel als voor immaterieel erfgoed.

Uitleg wedstrijd

Om in aanmerking te komen voor de lokale erfgoedprijs moeten projecten in 2015 zijn opgestart of gerealiseerd. Het gaat om vormen van beheer van cultuurhistorisch erfgoed, restauratieprojecten en/of het in stand houden van erfgoed. Zowel materieel als immaterieel erfgoed komt voor de prijs in aanmerking . Ook wordt gekeken naar de mate van publieksbereik, hoe op een creatieve en innovatieve manier met erfgoed wordt omgegaan en in hoeverre het project bijdraagt aan kennis en beleving van het erfgoed in Bergen op Zoom.  

Hoe kun je meedoen?

Stuur je inzending op naar de gemeente Bergen op Zoom. Gebruik vooral je creativiteit voor de inzending. Als er maar een omschrijving van het project bij zit van maximaal 2 A4’s, vergezeld van beeldmateriaal met minimaal 1 en maximaal 8 foto’s. Je kunt je project indienen door een mailtje te sturen naar communicatie@bergenopzoom.nl  met je naam, je adresgegevens en natuurlijk je project. Stuur je het liever per post? Dan kan ook. Dan kun je je project sturen naar gemeente Bergen op Zoom, ovv lokale erfgoedprijs, tav communicatie, Postbus 35, 4600 AA, Bergen op Zoom.

Jury

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. De jury bestaat uit de wethouder erfgoed, voorzitter welstandsmonumentencommissie en voorzitter erfgoedorganisaties. De jury laat zich adviseren door twee adviseurs. 

Prijs

De winnaar wint een geldbedrag van € 500. 

Voorwaarden

Voor deelname geldt een aantal voorwaarden:

  • Je bent een inwoner, een bedrijf, organisatie of instelling uit de gemeente Bergen op Zoom.

  • Je bent bij inzending 18 jaar of ouder.

  • Het project is in 2015 opgestart of gerealiseerd.

  • Het project moet in Bergen op Zoom, Halsteren of Lepelstraat gerealiseerd zijn/worden.

  • Projectinzending is max 2 A4 met min 1 foto en max 8 foto’s (zie ‘hoe kun je meedoen’). 

  • Medewerkers van de gemeente zijn uitgesloten van deelname.

Tijdsplanning

  • Indienen van je project kan tot 15 juni.

  • Vervolgens maken we op 1 juli de 4 genomineerden bekend. 

  • De vier genomineerden worden gevraagd om op 15 juli een korte presentatie van hun project te doen voor de jury. 

  • De winnaar van de lokale erfgoedprijs maken we bekend op vrijdagavond 9 september 2016 tijdens de start van Kunsten in de Monumenten (Landelijke Open Monumentendag). 

Met het insturen van je projectinzending accepteer je de voorwaarden en geef je de gemeente Bergen op Zoom toestemming tot het gebruik van je teksten, foto’s, materiaal en overige zaken. 

Alle informatie kun je tevens vinden in deze digitale flyer.

 erfgoedprijs

 

erfgoedprijs