januari

• Samen op weg naar een toegankelijk Bergen op Zoom!

Op maandag 10 februari 15.30 uur- 17.00 uur is in het Oude Stadshuis de aftrap van de Lokale Inclusie Agenda Bergen op Zoom en jij bent uitgenodigd!

• Wethouder Stinenbosch dient ontslag in

Wethouder Annette Stinenbosch (CDA) neemt per direct ontslag uit het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom. Ze heeft dit schriftelijk gemeld aan de gemeenteraad. Aanleiding voor dit ontslag is de aanpak en afwikkeling van het dossier zwembad De Schelp. Na overleg heeft de coalitie besloten dat het CDA met een nieuwe wethouder zal komen.

• Het Holocaust Levenslicht van 23 tot en met 29 januari in Bergen op Zoom

Het Holocaust Levenslicht is van 23 t/m 29 januari dagelijks tot 20.30 uur te bezichtigen op de binnenplaats van het Markiezenhof.

• Kapwerkzaamheden Huijbergsebaan

Door kapwerkzaamheden zijn verschillende wandel- en ruiterroutes afgesloten

• Overzicht vervoersmogelijkheden Bergen op Zoom pdf, 607kB

Een overzicht van vervoersmogelijkheden binnen Bergen op Zoom.

• Nieuw: CKB proefdag voor jong en oud

Gratis workshops, kijkje, inloop, optredens en meer!

• Onrustige nieuwjaarsnacht door zwaar vuurwerk en brandjes

In Bergen op Zoom kon woensdagochtend na de Nieuwjaarsnacht de conclusie getrokken worden dat de avond en de nacht redelijk onrustig verliepen. Dat kwam met name door het gebruik van veel zwaar vuurwerk en een aantal brandjes dat door de brandweer geblust moest worden. Op Oudjaarsdag en in de vroege avond waren de gemeentelijke boa’s op verschillende locaties aanwezig. Bij overlastmeldingen kwamen ze in actie. In de media werd in de loop van de Oudjaarsavond al melding gemaakt van brandjes in een bushokje aan de Gagelboslaan, een brand in een garagebox aan de Hoogaars waarin vuurwerk stond opgeslagen en twee autobranden (een aan de Korenberg en een in de Mercuriusstraat). Voor het in brand steken van het bushokje is een persoon aangehouden.

• Nieuwjaarsbijeenkomst Gemeente Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom houdt haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 6 januari 2020. Deze vindt plaats in de Sint Gertrudiskerk te Bergen op Zoom, ingang Grote Markt.