Open Lesweek en FEEST!! bij het CKB

Jeroen van Bommel

Het is FEEST!! bij het CKB, ter ere van 150 jaar gemeentelijk muziekonderwijs.

Dit merk je ook in de Open Lesweek van 4 t/m 9 september waarbij iedereen welkom is tijdens speciale open lessen Muziek, Dans, Theater en Beeldend. Bekijk het rooster Open Lesweek op www.ckboz.nl en kom kijken, luisteren, proeven en (gratis) meedoen. 

Bergen op Zoom heeft al 150 jaar gemeentelijk muziekonderwijs, vandaar dat het CKB FEEST!! viert. In het kader van dit jubileum is er gedurende het cursusseizoen 2017-2018 een serie van activiteiten.
Maar eerst is iedereen van 4 t/m 9 september welkom tijdens open CKB lessen. Docenten staan voor je klaar, je ziet cursisten aan het werk en kunt zelf meedoen. Een rooster van lessen waarbij je binnen kunt lopen staat op de website of kun je afhalen bij de balie, Burg. Stulemeijerlaan 3. Voor de Open Lesweek hoef je je niet op te geven. 

In 150 jaar is er heel wat veranderd in Bergen op Zoom. Het CKB heeft inmiddels een scala aan lessen Muziek, Dans, Theater en Beeldend voor iedereen, jong en oud, elk niveau. Drempels zijn extra laag en je kunt op elke leeftijd, het hele jaar door beginnen. Muziek leer je op je eigen tempo, op een van de 30 verschillende instrumenten of met je eigen stem: individueel, in een duo, groep, band of ensemble. Voor de jongste kinderen zijn er cursussen die de fantasie prikkelen. Bij Dans kun je kiezen uit academie (modern en klassiek), urban, Iers of fitness. In de ateliers Beeldend ga je aan de slag met tekenen, schilderen, glas-in-lood en keramiek, en voor de jonge kunstenaars in spé is het jeugd- en jongerenatelier. De afdeling Theater biedt het podium aan o.a. Musical Kids en Theaterlabs waarin je samen met anderen je stuk maakt en opvoert. De meeste cursussen doen mee met de Open Lesweek en daarnaast kun je een gratis proefles aanvragen. 

Kijk voor uitgebreide info over de CKB cursussen en de Open Lesweek op www.ckboz.nl of bel 0164 280500. De activiteiten van FEEST!! komen binnenkort op de site en op de facebookpagina van het CKB.