Word Mobiliteitsconsulent!

Splinter, F. (Fabiola)

In de regio West-Brabant is de afgelopen jaren veel energie gestoken in het toegankelijk maken van het openbaar vervoer (ov). Zo zijn de bushaltes verbeterd en rijden er comfortabele bussen die ook toegankelijk zijn voor reizigers met rolstoelen, rollators en kinderwagens.
In de praktijk blijkt echter dat veel mensen, en dan met name de oudere inwoners in onze gemeente, het moeilijk vinden om met het openbaar vervoer te reizen. Dat is jammer en eigenlijk niet nodig. De gemeente Bergen op Zoom en WijZijn willen graag onze inwoners de gelegenheid bieden om wegwijs te raken in het gebruik van het openbaar vervoer. Daarom is WijZijn op zoek naar vrijwillige Mobiliteitsconsulenten.

Wat doet een mobiliteitsconsulent?

Een mobiliteitsconsulent:

• adviseert inwoners over hoe zij het beste van A naar B kunnen reizen
  • geeft ook informatie over de deeltaxi en vrijwillige vervoersdiensten in de regio
  • is het lokale aanspreekpunt, de vraagbaak voor iedereen die meer wil weten over het openbaar vervoer
  • reist als het nodig is één of twee keer mee met een inwoner van onze gemeente
  • ontvangt hiervoor een reiskostenvergoeding
  • krijgt eerst een training van twee dagdelen (theorie en praktijk)
  • en krijgt daarna gratis een eigen OV-chipkaart en een kortingsabonnement

Overige informatie

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je graag meteen aan de slag, neem dan contact op met Saskya de Keijzer van WijZijn. Zij is bereikbaar op maandagochtend, dinsdagochtend en woensdag de hele dag via 06-18263780 en saskya.dekeijzer@wijzijntraversegroep.nl

Let op: de trainingen vinden al plaats op 1 en 8 november.