Geen uitgifte jodiumtabletten gemeente Bergen op Zoom

Roks, M. (Marloes)

Vanaf dinsdag 10 oktober verspreidt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) doosjes met jodiumtabletten onder inwoners van onze regio. Dit geldt niet voor inwoners in de gemeente Bergen op Zoom.

In 2013 zijn deze tabletten namelijk al verspreid in onze gemeente.

Wanneer u deze tabletten niet meer heeft, zijn de jodiumtabletten gratis te verkrijgen bij de receptie in het Stadskantoor.

Voor wie zijn jodiumtabletten bedoeld?
De jodiumtabletten zijn bedoeld voor de mensen die baat hebben bij de beschermende werking ervan. Deze mensen zijn verdeeld in twee groepen:

1. Mensen tot en met 40 jaar die binnen de 0-20 kilometerzone (hemelsbreed) rondom een kerncentrale wonen (de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal).
  2. Kinderen tot 18 jaar die binnen de 20 – 100 kilometerzone (hemelsbreed) rondom een kerncentrale wonen (alle overige gemeenten in Midden- en West-Brabant).

Informatie
Alle informatie rondom de verspreiding van jodiumtabletten leest u op: www.eendoosjemetvragen.nl