maart

• Onderhoudswerkzaamheden Digitaal Loket

Vanavond 27 maart 2017 vindt er onderhoud aan het Digitaal Loket plaats. Hierdoor kunt u vanaf 21.00 tot 23.00 uur geen digitale aanvragen, meldingen of afspraken maken. Onze excuses voor het ongemak.

• Ontmoeten in de wijk: Praat mee over ontmoeten in uw wijk of kern

Hoe zien de wijkcentra van de toekomst eruit? Heeft u ideeën of dromen over hoe een wijkgebouw er in de toekomst uit zou moeten zien? Is dat dan nog steeds een ontmoetingsplaats? Zijn er activiteiten voor iedereen? Of treffen we elkaar dan in de wijk op andere plaatsen of op een andere manier? Om hierover na te denken nodigen we u uit om mee te doen aan de gesprekken over ‘Ontmoeten in de wijk’.

• Bergen op Schoondagen swingend van start

Wethouder Patrick van der Velden gaf vrijdagmiddag 24 maart het startschot voor de Bergen op Schoondagen. Die gingen dit jaar extra feestelijk van start vanwege het 2x11-jarig bestaan.

• Wethouder Kammeijer zet tanden in groente en fruit

Wethouder Yvonne Kammeijer heeft donderdagmiddag 23 maart de aftrap gegeven voor de reclamecampagne ‘Groente & Fruit…Zet je tanden erin!’. Dat gebeurde bij het filiaal van Albert Heijn aan de Glacis. Met billboards wordt de campagne vorm gegeven. De borden hangen overigens in alle filialen van Albert Heijn in Bergen op Zoom en Halsteren.

• Openbare vergadering COVM Woensdrecht

De Commissie Overleg & Voorlichting Milieuhygiëne Woensdrecht vergadert op donderdag 13 april 2017 om 16.30 uur in het gemeentehuis van de gemeente Woensdrecht, Huijbergseweg 3 te Hoogerheide.

• Boomfeestdag 2017 Bergen op Zoom in Anton van Duinkerkenpark

De gemeente Bergen op Zoom heeft op de Landelijke Boomfeestdag op 22 maart 2017 bomen geplant in Bergen op Zoom in het Anton van Duinkerkenpark als afsluiting van de in 2016 uitgevoerde renovatie van het park.

• Aanvraag Bijzondere bijstand niet beschikbaar

Vanwege een update is het woensdag 22 maart 2017 tussen 16.00 en 20.00 uur niet mogelijk om digitaal een aanvraag Bijzondere bijstand in te dienen. Excuses voor het ongemak.

• Schrijf nu mee aan de toekomst! 17 maart 2017

Samen maken we de toekomst. Maar hoe ziet uw ideale toekomst eruit? Welke dromen heeft u? En hoe kunnen we samen al die Bergse toekomstdromen waarmaken?
    De komende weken voeren gemeenteraadsleden toekomstgesprekken met inwoners, met bedrijven en organisatie. Iedereen die een droom voor de toekomst heeft, is welkom.

• Ruim 1000 Supporters van Schoon tijdens Bergen op Schoondagen 16 maart 2017

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart vinden voor de 22e keer de Bergen op Schoondagen plaats. Vrijdagmiddag 13.00 uur geeft wethouder Patrick van der Velden hiervoor het officiële Startsein op de Brede voorziening de Markiezaten, Zuiderdreef 320. Dit in bijzijn van 2 acteurs Bob en Stinkie.

• Het succes van Bergen op Schoon Serviceteams 16 maart 2017

Arbeidsreïntegratie via de Bergen op Schoon serviceteams is een succes. Via deze teams stromen burgers uit de bijstand door naar de reguliere arbeidsmarkt. Dit lukt dankzij Realisatie & Beheer, ISD en WVS die nauw samenwerken en doen waar ze goed in zijn. Ook zo nieuwsgierig en benieuwd naar de persoonlijke boodschap van voormalig uitkeringsgerechtigden Jeffrey en Klaas?

• Zuidwaterliniefestival: op veldtocht over bewogen, bevlogen en bevochten grond 15 maart 2017

Geen enkele grens is absoluut en eeuwig. Ze worden steeds opnieuw vastgesteld, veranderd, verlegd, bewaakt en overgestoken.

• Grondovereenkomsten voor 20 koop- en 36 vrije sector huurappartementen in de wijk De Markiezaten. 10 maart 2017

De gemeente Bergen op Zoom heeft met Maas-Jacobs Vastgoed BV uit Zundert en de Utrechtse woningontwikkelaar SUSTAY | verantwoord wonen grondovereenkomsten gesloten voor de ontwikkeling van 20 koop- en 36 vrije sector huur appartementen. Het gezamenlijke plan is gesitueerd op een prachtige zichtlocatie in de wijk de Markiezaten.

• NS-tunneltje officieel geopend 09 maart 2017

Donderdagmiddag hebben regiodirecteur Ines Plasmans van ProRail en wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom het tunneltje officieel geopend.