juni

• Bergen op Zoom verkoopt perceel aan Slingerweg 5 aan Roosenboom Logistiek BV

De gemeente Bergen op Zoom heeft een perceel van ca 2,3 ha grond en een bestaand gebouw van 8000 m2 aan de Slingerweg 5 verkocht aan het bedrijf Roosenboom Logistiek BV. Naast het bestaande bedrijfsgebouw zal in de toekomst nog een bedrijfsloods worden opgericht. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan ca. 18 fte.

• Gemeenten West-Brabant West en Juzt zijn eruit!

De negen gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert gaan samen met Juzt aan de slag om, voor de rest van 2017, de jeugdzorg te verzorgen.

• Szczecinek bezoekt Bergen op Zoom

Sinds 1992 onderhoudt Bergen op Zoom een stedenband met de Poolse stad Szczecinek. De contacten verlopen via de Stichting Jumelage Bergen op Zoom. Tevens onderhoudt de stichting een stedenband met het Belgische Oudenaarde. Dit jaar staat in het teken van de viering van respectievelijk het 5e en 6e lustrum van de jumelageverbindingen. Daartoe vinden in Szczecinek, Oudenaarde en Bergen op Zoom activiteiten plaats, die de relatie tussen de steden onderstrepen.

• 380 kV hoogspanningsverbinding Rilland - Tilburg

Samenwerkende overheden overhandigen advies voor meest gedragen tracé aan minister.