februari

• Schade aan bomen in Bergen op zoom valt relatief mee 24 februari 2017

De storm die donderdag over het land raasde heeft in Bergen op Zoom in ieder geval vijf bomen de kop gekost. Vier daarvan stonden op gemeentegrond. In Halsteren overleefde een grote Berk de storm niet. Deze boom stond op particulier terrein.

• Stayokay Hostel met Natuurpodium en Klimbos genomineerd voor De Brabantse Stijlprijs 2017 21 februari 2017

Het Stayokay hostel met Natuurpodium en Klimbos te Bergen op Zoom is, samen met 17 andere initiatieven in Noord-Brabant, genomineerd voor De Brabantse Stijlprijs 2017. De jury koos de 18 genomineerden uit 82 inzendingen, afkomstig van 45 Brabantse gemeenten. In maart bezoekt de jury de genomineerde projecten en in april wordt duidelijk welke drie tot vijf finalisten strijden om de jury- en de publieksprijs.

• Feestelijke start bouw 10 woningen Waterveste fase 2 16 februari 2017

Met het slaan van de traditionele eerste paal gaf wethouder Van der Velden op donderdag 16 februari 2016 het startschot voor de bouw van 10 woningen Van Bolton Bouw van het project Waterveste fase 2 te Bergen op Zoom. De wethouder toonde zich verheugd over het enorme succes van Bolton’s nieuwbouwproject Waterveste in de nieuwste wijk van Bergen op Zoom “Nieuwe Vesting” genaamd. In navolging van het succes dat Bolton al had met de 42 woningen in het project Waterveste fase 1, vorig jaar opgeleverd, zijn ook alle 10 woningen van fase 2 al voor de start van de bouw verkocht.

• Start bouw van Onze Toren ‘Pompejus’ op Fort de Roovere: Wilt u ook een stukje Toren? 15 februari 2017

Deze week is het fundament aangebracht voor Pompejus, onze toren. De bouw van Pompejus, de theateruitkijktoren op Fort de Roovere, is definitief een feit! Samen met de inmiddels wereldberoemde Mozesbrug vormt de toren straks een uniek koppel van moderne iconen in Bergen op Zoom. Een fantastische mijlpaal in het streven om de West-Brabantse Waterlinie voor iedereen zichtbaar en beleefbaar te maken. Om die mijlpaal te bereiken, is de afgelopen jaren met inzet van heel veel verschillende partijen - voor en achter de schermen - naar dit moment gewerkt. Wat ze allen gemeen hadden en hebben, is de passie voor dit project. Met het slaan van palen is de bouw vanaf nu zichtbaar. Bedoeling is dat de Toren na de zomervakantie wordt opgeleverd.

• Herinnering enquête jeugdhulp 14 februari 2017

Bijna 30.000 gezinnen in West–Brabant hebben in januari een uitnodiging ontvangen voor deelname aan een onderzoek naar opvoeden en opgroeien van de jeugd. Het onderzoek wordt namens de 18 gemeenten uitgevoerd door de GGD West-Brabant. Een deel van deze kinderen en gezinnen heeft het afgelopen jaar jeugdzorg ontvangen. De ouders en verzorgers van deze kinderen worden gevraagd naar hun ervaringen, bijvoorbeeld over de toegankelijk en kwaliteit van de hulp. Heeft u de enquête nog niet ingevuld? Wilt u dat dan alsnog doen? Zo kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat de jeugdhulp nog beter georganiseerd wordt.

• Kick off Sjors Sportief 13 februari 2017

Woensdag 15 februari vindt de kick-off van Sjors Sportief plaats op de St Maarten school in Halsteren. Het sportstimuleringsproject genaamd Sjors Sportief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse sporten, zonder direct lid te hoeven worden.

• Gemeenten West-Brabant West en Juzt werken samen in 2017 10 februari 2017

De negen gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert zijn er in geslaagd om voor de eerste vijf maanden van 2017 een nieuwe overeenkomst met Juzt te sluiten. Er is tussen de gemeenten aan de ene zijde en Juzt aan de andere zijde een fundamenteel verschil van inzicht over de wijze waarop de zorg aan de jeugdigen bedrijfsmatig wordt ingericht door Juzt.

• West-Brabants sportloket gaat samenwerking aan met het Fonds Gehandicaptensport: ‘Onbeperkt Sportief wordt Uniek Sporten’ 06 februari 2017

Tussen de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen, Woensdrecht en Halderberge is er via het sportloket ‘Onbeperkt Sportief’ een uitwisseling van kennis en expertise op het gebied van aangepast sporten. Het regionale loket wil door een samenwerking aan te gaan met de website en applicatie ‘Uniek Sporten’ van het Fonds Gehandicaptensport graag aansluiten bij de landelijke infrastructuur.

• Meer slagkracht in West-Brabant: al 150 mensen aan het werk 03 februari 2017

Door de krachten van bedrijven, werknemers en opleiders te bundelen vanuit het Sectorplan West-Brabant zijn al 150 mensen aan de slag. Werkzoekenden en zij-instromers hebben de kans gekregen zich te laten bij- of omscholen en hebben een baan gevonden in de logistiek of techniek. Dit zorgt voor meer slagkracht in West-Brabant. Op 2 februari 2017 zijn betrokken bedrijven, opleiders, partners en werknemers bij elkaar op Breda International Airport om deze mijlpaal te vieren.

• Kijkdag Sociaal Ondernemen op de Brabantse Wal 01 februari 2017

Op donderdag 16 februari wordt landelijk de Kijkdag Sociaal Ondernemen georganiseerd. In onze regio tekenen de BZW en het Werkgevers Service Punt West-Brabant voor de organisatie van deze dag. Bedoeling van de Kijkdag is dat ondernemers een kijkje in de keuken kunnen nemen bij voorbeeldbedrijven die ervaring met mensen uit het zogenoemde doelgroepregister (mensen die voorheen onder de WSW vielen).

• Inzet extra intercity’s tijdens spits goed voor reizigers van en naar Bergen op Zoom 01 februari 2017

Verkeerswethouder Yvonne Kammeijer is blij dat de Nederlandse Spoorwegen geluisterd hebben naar de wens van Bergen op Zoom en de Provincie Zeeland om de verbinding met de Randstad in de spits te verbeteren. Het inzetten van extra intercity’s in de spits moet in 2018 een feit zijn.