augustus

 • Speciale taxatiedag zilver en workshop zilverpoetsen

  Speciaal voor de tentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom’ organiseert het Markiezenhof op zaterdag 26 augustus, in samenwerking met het Zeeuws Veilinghuis, een taxatiedag zilver. Je kunt dan je sieraden en ander zilverwerk laten taxeren door experts, waaronder Robin Peters (Tussen Kunst en Kitsch). Ook zijn er die dag twee workshops zilverpoetsen. Iedereen kan meedoen.

 • Beleef Kunsten in de Monumenten op de Brabantse Wal

  De gemeente Bergen op Zoom, met haar kernen Halsteren en Lepelstraat, organiseert de landelijke Open Monumentendagen onder de noemer ‘Kunsten in de Monumenten’. Een festival vol historie, hedendaagse kunst en cultuur. Diverse monumenten openen in het weekend van 9 en 10 september hun deuren voor publiek. Tegen de historische achtergrond vinden er in deze monumenten allerlei activiteiten plaats. Erfgoed, (pop)muziek, theater, kunst, fietsroutes en rondleidingen komen hier samen.

 • Evides Waterbedrijf verzorgt facturatie binnenkort zelf

  Evides Waterbedrijf verzorgt vanaf 25 september 2017 in Zeeland, Goeree-Overflakkee en op de Brabantse Wal (gemeente Woensdrecht, Putte, Halsteren en Lepelstraat) de facturatie zelf. Vanaf dat moment zult u voor drinkwater niet meer via DELTA gefactureerd worden, maar krijgt u een aparte factuur voor uw drinkwater van Evides.

 • Waarschuwingsborden geplaatst voor blauwalg in de Binnenschelde

  Woensdagavond 2 augustus heeft de Omgevingsdienst Midden en West-Brabant waarschuwingsborden geplaatst aan de Binnenschelde. Waterschap De Brabantse Delta heeft aan het begin van deze week een verhoogde concentratie van blauwalg geconstateerd in de waterplas bij Bergen op Zoom.

 • Inkoop jeugdhulp 2018-2021 gestart

  Op 14 juli 2017 is de inkoopprocedure voor specialistische jeugdhulp gestart. De negen gemeenten in de regio West-Brabant West (Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert) werken samen bij het organiseren van jeugdhulp.