april

 • Het voorjaar begint: onkruid milieuvriendelijk bestrijden

  In het voorjaar komt het nieuwe groen boven de grond. Niet iedereen is blij als het onkruid betreft. Sommigen gebruiken chemische bestrijdingsmiddelen om onkruid te bestrijden. Onkruid kunt u ook op een milieuvriendelijke manier verwijderen. Zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen blijft de verharding en het oppervlakte- en grondwater schoon. We geven u een
  aantal tips die u dit voorjaar kunt gebruiken.

 • Wethouder zaait samen met kinderen bloemen aan de Vijverberg

  Op vrijdagmiddag 21 april zaaide wethouder Patrick van der Velden samen met kinderen uit de buurt Gageldonk een bloemenweide aan de Vijverberg-zuid (bij de Ericalaan).
  De wethouder die onder andere ‘Groen’ in zijn portefeuille heeft, deed dat doen in samenwerking met de Stichting Food4Bees en Natuurpodium Brabantse Wal. Die laatste twee organisaties hebben dit initiatief voorgesteld om samen te kijken waar groen meer ‘beleving’ en biodiversiteit kan bieden. Samen met kinderen van basisschool Anton van Duinkerken werden de bloemen op deskundige wijze ingezaaid.

 • Problemen telefonische bereikbaarheid

  Momenteel krijgen wij meldingen dat we telefonisch moeilijk te bereiken zijn. De oorzaak is nog niet achterhaald.
  Heb jij ook problemen om de gemeente telefonisch te bereiken?

 • Evaluatie naleving Drank- en Horecawet in 2016

  De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht hebben in 2016 in totaal 461 keer gecontroleerd op naleving van de Drank- en Horecawet. Sinds juli 2014 werken deze gemeenten samen in een zogenoemde boa-pool DHW. Belangrijk onderdeel van de naleving van de wet is het toezicht op het schenken en verkopen van alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. In totaal zijn er over het jaar 2016 42 overtredingen geconstateerd. De meeste overtreders kwamen er vanaf met een schriftelijke waarschuwing. Er werd 1 bestuurlijke boete opgelegd, 1 vooraankondiging van tijdelijke sluiting en 3 maal een last onder dwangsom.

 • Integrale bedrijvencontrole op Meilust en De Linie

  Op dinsdag 18 april heeft een onaangekondigde integrale bedrijvencontrole plaatsgevonden in Bergen op Zoom. De bedrijvencontrole vond dit keer plaats bij bedrijven die gevestigd zijn op industrieterrein Meilust en De Linie. De controle is goed verlopen.

 • Start bouw Havenstaete

  Dinsdagmiddag 11 april is de bouw van het appartementencomplex Havenstaete gestart. De appartementen van Havenstaete komen te liggen in het zuidelijk deel van het terrein Kijk in de Pot, niet ver van de bioscoop bij het gebied De Zeeland.

 • ’s Werelds eerste volledig elektrische handhavings- en toezicht scanauto rijdt in Bergen op Zoom

  Gemeente Bergen op Zoom heeft de eerste volledig elektrische en emissieloze scanauto geïntroduceerd. Deze handhavings- en toezicht scanauto, afgekort HTS-auto, gaat het handmatige productiewerk van de parkeerbeheerders overnemen. Hierdoor kan het toezicht en de handhaving gefocust worden op kwaliteitshandhaving.

 • De beeldvormende bijeenkomst van vanavond 6 april 2017 GAAT NIET DOOR.

  Er hebben zich voor vanavond geen insprekers gemeld.
  Vanuit de fracties zijn geen verzoeken ontvangen om mondelinge beantwoording of toelichting.

 • Start bouw van appartementencomplex Smitsvest

  Woensdagmiddag 5 april was het zover. Wethouder Patrick van der Velden had de eer om de officiële start te mogen verrichten voor de bouw van het appartementencomplex De Smitsvest in het gebied Scheldevesting. Het gebouw gaat 23 appartementen tellen en een parkeergarage. En het goede nieuws is verder dat alle appartementen inmiddels zijn verkocht.

 • Nieuwe stap in ontwikkeling 380kV traject

  Al geruime tijd wordt door de Ministeries van Economische Zaken (EZ) en Infrastructuur en Milieu (IenM) samen met TenneT gewerkt aan een tracé voor de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Tilburg. Deze verbinding is nodig omdat de bestaande hoogspanningsverbinding vol zit (maximale capaciteit).

 • Gemeenteraden Brabantse Wal praten over samenwerken

  Dinsdagavond 4 april spraken de drie gemeenteraden van de Brabantse Wal-gemeenten (Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht) elkaar over de visie op samenwerking. Onder de titel Veerkrachtig Bestuur wordt er al langere tijd gesproken over de manieren waarop de drie gemeenten in Zuidwest Brabant elkaar zouden kunnen vinden. Samenwerking is een must, maar het behoud van de eigen identiteit en couleur locale is daarbij van belang.

Uitgelicht

Volg ons