oktober

• Kandidaten hebben zin in Shopstars!

Binnenkort starten bij ZuidWest TV de uitzendingen van het programma Shopstars, een initiatief van het Binnenstadslab. Een aantal starters gaat hun eigen bedrijfsplannen vormgeven en dat wordt met de kijkers gedeeld. Het belooft een bijzonder kijkje te worden in de spreekwoordelijke keuken van jonge ondernemers met veelbelovende plannen.

• Collega Robert van Splunter, accountmanager bedrijven is genomineerd voor Beste Accountmanager 2016

Hij is genomineerd voor Beste Accountmanager Bedrijven 2016 onder alle gemeenten.

• Beheerovereenkomst job-lodge ondertekend

Op 20 oktober 2016 is de beheerovereenkomst voor de job-lodge aan de Parallelweg 54 in Bergen op Zoom ondertekend. Wethouder Patrick van der Velden, eigenaar Luc de Nijs en exploitant Silvie Eikemans hebben hierin de gemaakte afspraken op het gebied van beheer en toezicht vastgelegd.

• Canadese ambassadeur nodigt kinderen en jongeren uit voor lezing Canadays Lecture en herdenking

Aan het einde van deze maand vinden een aantal activiteiten plaats, die herinneren aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en hoe we lessen kunnen trekken uit dit conflict.

• Vacature: Regisseur (m/v) 36u p/w

De samenleving verandert en wordt steeds complexer. Flexibiliteit en wendbaarheid zijn daarom belangrijke pijlers voor onze organisatie.

• Regio West-Brabant geeft circulair ondernemen flinke impuls

Breda International Airport stond op de Dag van de Duurzaamheid geheel in het teken van circulair ondernemen. Vele bedrijven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden waren aanwezig om elkaar te inspireren, enthousiasmeren en te motiveren over de mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling in de regio. Op het congres Winst door Duurzaamheid kwam duidelijk naar voren dat de ambitie en de wil er is om samen duurzaam aan de slag te gaan. Voor sommige ligt de uitdaging nog wel in het ook echt gaan doen.

• Flinke hoeveelheid diesel weggelekt

Vandaag is op de hoek Dubbelstraat/Rijtuigweg een hoeveelheid diesel gelekt. Dat is gebeurd tijdens werkzaamheden die Enexis uitvoert. Om die werkzaamheden uit te kunnen voeren was een noodstroomaggregaat geplaatst. De gemeente en de Omgevingsdienst zijn snel ter plekke gegaan.

• Voetballen op kunstgras

De gemeente Bergen op Zoom heeft de sportclubs in Bergen op Zoom die gebruik maken van kunstgrasvelden laten weten het gebruik van de velden niet te verbieden. Omdat er op korte termijn onderzoeken worden uitgevoerd en er meer bekend wordt over de mogelijke schadelijkheid van rubber als infillmateriaal, wil Bergen op Zoom nu niet tot een verbod overgaan.

• Ondertekening grondlevering Havenstaete

Op vrijdag 7 oktober 2016 ondertekenden wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom en de directie van aannemersbedrijf Van Agtmaal het contract voor de grondlevering voor Havenstaete. Havenstaete wordt een appartementencomplex in Scheldevesting met 25 appartementen in een hogere prijsklasse. Het complex is ontworpen door Van den Bergh Architecten uit Bergen op Zoom.

• Organisatie kermissen gebeurt vanaf 2017 niet meer door gemeente

Het college heeft deze week besloten om de organisatie en exploitatie van de Bergse kermissen vanaf 2017 niet meer zelf te doen, maar dat aan een derde partij over te laten. Na een uitvoerige en nauwgezette aanbestedingsprocedure wordt de organisatie van de voor- en najaarskermis gegund aan V.O.F. Vale-Verwijk. Het gaat daarbij om een voorlopige gunning. Als deze maand de definitieve gunning en de ondertekening van de overeenkomst plaats zullen vinden zal per 1 november de nieuwe organisator een contract hebben. De komende najaarskermis in oktober wordt nog door de gemeente zelf georganiseerd.

• Bergen op Zoom doet aangifte na bedreiging bij Sociale Dienst

De gemeente Bergen op Zoom doet bij de politie aangifte nadat dinsdagmiddag 4 oktober een man medewerkers van de Sociale dienst en een beveiligingsmedewerker heeft bedreigd en aanwezige cliënten de schrik op het lijf heeft gejaagd door een mes te trekken. Ook zijn camerabeelden van het incident aan de politie overhandigd.

• Tentoonstelling laaggeletterdheid geopend op de Grote Markt in Bergen op Zoom

Vanmiddag opende wethouder Kammeijer op de Grote Markt een tentoonstelling over laaggeletterdheid. De tentoonstelling bestaat uit levensgrote billboards met daarop persoonlijke brieven van twaalf mensen over hun ervaring met laaggeletterdheid. Wethouder Kammeijer onthulde een ‘eigen’ billboard waarop haar persoonlijke verhaal over taal te lezen is.

• Burgemeester in gesprek met Zeeuwse en Belgische collega’s

Burgemeester Frank Petter heeft maandagmiddag in stadspaleis Het Markiezenhof gesproken met een aantal collega’s uit Zeeland en België. Eerder bracht Petter zelf al bezoeken aan de individuele burgemeesters van de Z4 (Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen) en aan de burgemeester van Gent. Het gesprek van vandaag is te zien als een tegenbezoek en een nadere kennismaking.