november

• Monumenten en erfgoed beschermen in de gemeente Bergen op Zoom 30 november 2016

De gemeente Bergen op Zoom hecht veel waarde aan het belang van goed onderhouden monumenten. Zij bepalen namelijk voor een belangrijk deel de sfeer van onze stad. Daarom ondersteunen we de eigenaars van monumenten in de gemeente met een aantal subsidieregelingen zodat dit erfgoed goed behouden blijft. Wat nieuw en bijzonder is: samen met zes andere gemeenten in Nederland helpen we eigenaars van monumentenpanden via het programma “De Groene Menukaart” bij het duurzaam verbouwen van hun pand.

• Winterregeling voor daklozen van kracht 25 november 2016

Als de temperatuur onder de nul graden daalt, is in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht de winterregeling voor daklozen van kracht. Dit betekent dat iedereen die dakloos is, zich kan melden bij de Maatschappelijke Opvang van Traverse in Bergen op Zoom voor een slaapplaats. Er is gezorgd voor extra slaapplaatsen.

• Werkzaamheden Vodafone 23 november 2016

Op vrijdag 25 november wordt er door Vodafone gewerkt aan het telefonienetwerk in de omgeving van postcode 4614 RN te Bergen op Zoom. Er is dan sprake van verminderde mobiele dekking op: 2G Data/Voice, 3G Data/Voice, 4G Data. De werkzaamheden starten vanaf 07.30 uur en duren tot 18.00 uur.

• Aftrap start bouw Onze Toren Pompejus 11 november 2016

Vrijdag 11 november was de aftrap van de start van de bouw van de nieuwe theateruitkijktoren op Fort de Roovere. Pompejus, Onze Toren. Hoofdaannemer Bergh Bouw en onderaannemers De Nijs Soffers en De Kok Bouwgroep ondertekenden samen met wethouder Patrick van der Velden de contracten. Vervolgens onthulden zij het bouwbord als teken voor de daadwerkelijke start van de bouw.

• Nieuwbouw woningen Lorkstraat Bergen op Zoom van start 09 november 2016

De bouwwerkzaamheden van 39 levenskoopbestendige nul-op-de-meter sociale huurwoningen aan de Lorkstraat en een deel van de Plataanstraat rondom het Piusplein zijn begin november van start gegaan.

• Gratis magazine incl. cadeaubon voor mantelzorgers 09 november 2016

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo. En dus ook voor de ondersteuning en waardering van mantelzorgers. De gemeente Bergen op Zoom kiest ervoor als blijk van waardering eenmalig een magazine met cadeaubon te geven.

• Eerste biobased pop-up Store van Nederland opent in Bergen op Zoom 09 november 2016

Bergen op Zoom krijgt de eerste biobased pop-up store van Nederland. De winkel Pop-Up & Grow opent op vrijdag 11 november zijn deuren in de Kortemeestraat. Deze innovatieve presentatie maakt ‘biobased’ concreet voor de klant. De pop-up store is een initiatief van de gemeente. Citymarketing heeft hiervoor samenwerking gezocht met het Biopolymeer Applicatie Centrum en de AKV St. Joost, beide onderdeel van Avans Hogeschool Breda. Pop-Up & Grow blijft open tot eind januari 2017.

• Doorbraak in impasse Cort Heyligers-legeringsgebouwen 02 november 2016

Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom hebben overeenstemming bereikt over de afronding van de voormalige Cort Heyligerskazerne op het terrein van het Groene Gordijn. De woningcorporatie heeft de gemeente voorgesteld af te willen zien van de voorgenomen sloop van de voormalige legeringsgebouwen C en D. Stadlander gaat met marktpartijen in gesprek om samen hierin woningbouw te realiseren.