juni

 • Klantencontactcentrum vrijdag 1 juli vanaf 13.00 uur gesloten

  Vanwege een personele aangelegenheid is het Klantencontactcentrum vrijdag 1 juli na 13.00 uur gesloten.

 • Bergse delegatie brengt relatiebezoek aan Canadese Edmonton

  Een Bergse delegatie bezoekt van 18 tot en met 22 september de stad Edmonton in Canada. Bergen op zoom onderhoudt sinds 2013 een vriendschapsrelatie met de Canadese stad. In 2014 werd voor het eerst de Memorial Day of Canada in The Netherlands georganiseerd in Bergen op Zoom. Tijdens deze plechtigheid herdenkt Canada alle, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Nederland gevallen soldaten.

 • Turkse vlag halfstok

  De gemeente Bergen op Zoom hangt donderdag 30 juni de Turkse vlag bij het Oude Stadhuis aan de Grote Markt halfstok. Dit als teken van medeleven en steun aan de Turkse gemeenschap naar aanleiding van de afschuwelijke aanslag in Istanbul.

 • Aanvraag Koninklijke onderscheiding

  Gemeente Bergen op Zoom is opzoek naar inwoners die een Koninklijke onderscheiding verdienen. Een Koninklijke onderscheiding, ook wel een lintje genoemd, is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld langdurige inzet als vrijwilliger of een uitzonderlijke prestatie in de sport of wetenschap. Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid of tijdens de Lintjesregen op de dag voor Koningsdag. Weet u iemand die een lintje verdient tijdens de Lintjesregen in 2017? Dien dan uiterlijk 15 juli 2016 een aanvraag in.

 • Uitreiking certificaten aan energiejongeren

  Bergen op Zoom is vier energieambassadeurs rijker. Wethouder Yvonne Kammeijer heeft gisterenavond vier jongeren het certificaat overhandigd. De jongeren hebben de cursus succesvol doorlopen en gaan in hun wijk Gageldonk-West aan de slag als energieambassadeur.

 • West-Brabant ontwikkelt regionale energiestrategie

  Gemeenten in West-Brabant ontwikkelen in een landelijke pilot een regionale energiestrategie.

 • Amerikaans bedrijf FineLine Technology kiest voor vestiging in Bergen op Zoom

  De directie van het Amerikaanse bedrijf Fineline Technology heeft onlangs besloten om zich te gaan vestigen in de gemeente Bergen op Zoom. Dat gebeurt in een bestaand pand op bedrijventerrein Oude Molen in Halsteren.

 • Informatiemarkt ontwikkelingen De Zoom

  Het Landschappen van Allure project ‘de Zoom’ is volop in ontwikkeling. Om omwonenden en geïnteresseerden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, is er op zaterdag 25 juni 2016 een inloopbijeenkomst georganiseerd door de betrokken partijen. Iedereen is van harte welkom tussen 13.00 en 17.00 uur in Natuurpodium Brabantse Wal aan de Boslustweg 1 in Bergen op Zoom.

 • Leren lezen en schrijven in het Taalhuis

  Wilt u (beter) leren lezen, schrijven of rekenen? Vindt u het moeilijk om uw administratie en uw geldzaken bij te houden? Wilt u leren omgaan met de computer of met het internet? Komt u dan naar het Taalhuis, u bent van harte welkom.

 • NUL verkeersdoden op vizier van Brabanders

  Tijdens de weekmarkt in Bergen op Zoom, op het speelplein in Raamsdonkveer en met een rekenmachientje in de hand op de fiets in Halsteren: gedurende de Actieweek Verkeersveiligheid van 6 tot en met 12 juni waren er verspreid over West-Brabant diverse activiteiten voor veilige deelname aan het verkeer.

 • Vijf informatieavonden Zuid-West 380 kV Oost

  Van 28 juni t/m 6 juli zijn er vijf informatieavonden over de nieuw aan te leggen hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg. De avonden staan in het teken van het tracédocument. In dit document worden de vier verschillende tracés die er nu liggen toegelicht. Na deze avond weet u ook welke stappen de komende tijd genomen worden. Kom daarom eind juni of begin juli naar een van de informatieavonden.

 • Investeringen Philip Morris opsteker voor Bergen op Zoom en Brabant 13 juni 2016

  Het bericht dat Philip Morris Holland €65 miljoen investeert in twee nieuwe lijnen voor innovatieve producten en daarmee zo’n 70 arbeidsplaatsen schept, is een opsteker voor de werkgelegenheid Bergen op Zoom en Brabant. Dat maken de gemeente Bergen op Zoom en de provincie Noord-Brabant bekend.

 • Informatiebijeenkomst Duurzaam Bouwen

  Er gebeurt veel op het gebied van Duurzaam Bouwen: energiebesparing, levensloopbestendigheid, gebruik van biobased materialen. Maar wat is de laatste stand van zaken, hoe pakken woningcorporaties duurzaam bouwen op, wat kunnen gemeenten doen om duurzaam bouwen te bevorderen? Hoe gaan we verder met het convenant Duurzaam Bouwen West-Brabant? Deze vragen worden beantwoord op de informatiebijeenkomst Duurzaam Bouwen op 22 juni.

 • Big Belly afvalbakken om zwerfafval tegen te gaan 06 juni 2016

  Op maandag 6 juni zijn in het centrum van Bergen op Zoom zogenaamde Big Belly afvalbakken geplaatst. Samen met ondernemersvereniging Sterck start de gemeente een proef met deze nieuwe afvalbakken om zwerfafval tegen te gaan. In een proefperiode van 6 maanden wordt gekeken of er minder snel sprake is van een volle afvalbak en of de bakken minder vaak geleegd moeten worden.

 • Ondertekening intentieverklaring vrijwillige cliëntondersteuning 06 juni 2016

  Wethouder Yvonne Kammeijer heeft samen met de Bergse Actieve Senioren (BAS) een intentieverklaring getekend om gezamenlijk op te trekken richting de vrijwillige cliëntondersteuning. BAS biedt vrijwillig ondersteuning aan alle ouderen die daar behoefte aan hebben. Voor 2016 heeft MEE West-Brabant van de gemeente een subsidie ontvangen voor de uitvoering van professionele onafhankelijke cliëntondersteuning. Naast MEE West-Brabant biedt de BAS (Bergse Actieve Senioren) in Bergen op Zoom nu ook vrijwillige clientondersteuning.

 • Raad kiest voor opvang vluchtelingen 03 juni 2016

  De gemeente Bergen op Zoom gaat 416 vluchtelingen opvangen voor een periode van twee jaar. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond besloten.

 • NL-Alert controlebericht op maandag 6 juni 01 juni 2016

  Op maandag 6 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.