juli

 • Folder opent de deur naar jouw toekomst!

  Ben je (bijna) 18 jaar? Denk je eraan om op jezelf te gaan wonen? Of is dit nog een ver-van-je-bed-show? Toch is het slim om er nu al over na te denken. En misschien zelfs actie te ondernemen, want het kan soms tijd kosten om een woning te vinden, op het moment dat je er wel aan toe bent.

 • Start Route van de Turf

  Op maandag 25 juli heeft wethouder Patrick van der Velden het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de Route van de Turf. Er wordt een fiets- en wandelroute aangelegd dat loopt vanaf Landgoed Visdonk in Roosendaal naar de Binnenschelde in Bergen op Zoom. De gehele Route van de Turf zal naar verwachting in de zomer van 2018 gereed zijn. Dan ligt er uiteindelijk een fiets- en wandelroute van 25 km die de steden Bergen op Zoom en Roosendaal, de Brabantse Wal en het Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide met elkaar verbindt.

 • Gemeente verkoopt Samarbete aan scouting Jeanne d’Arc

  Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten het pand Samarbete aan de Beeklaan 14 te verkopen aan de Stichting Scouting Halsteren, Jeanne d’Arc. Vrijdagmiddag is de overdracht bij de notaris geregeld. De scouting betaalt € 150.000,- aan de gemeente voor het pand. Daarnaast zit er een antispeculatiebeding bij de overeenkomst. Dat betekent dat, mocht de scouting het pand willen vervreemden, dat niet mag gebeuren zonder goedkeuring van de gemeente Bergen op Zoom. Bovendien heeft Bergen op Zoom het eerste recht van terugkoop.
  De stichting heeft het bedrag door obligaties, schenkingen en giften bijeen gebracht. Met de verkoop van het pand komt een eind aan jarenlange discussies over de toekomst van Samarbete.

 • Eerste exemplaar Online Magazine: Duurzame ontwikkeling Bergen op Zoom - juli 2016 21 juli 2016

  Wanneer kunnen we zeggen dat het goed gaat met de duurzame ontwikkeling van Bergen op Zoom?
  We kunnen mooie beleidsplannen maken over energieverbruik, over klimaatadaptatie, over biodiversiteit. Maar een geslaagd, aansprekend project zegt meer dan een beleidsplan. Natuurlijk is alles ‘meetbaar’ te maken maar het moet vooral ‘merkbaar’ zijn.

 • Logistieke distributiecentra vestigen zich op bedrijventerrein Noordland 20 juli 2016

  DHG (David Hart Group) uit Schiedam heeft een kavel van ca. 8 ha. aangekocht op het bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom. DHG is belegger in en ontwikkelaar van hoogwaardig logistiek vastgoed en heeft een vastgoed portefeuille ter waarde van ca. € 400 miljoen. Daarnaast is DHG aandeelhouder in een expeditiebedrijf met een aantal logistieke bedrijven daaronder.

 • Extra informatieavond Retail Academie 20 juli 2016

  Ondernemen in de binnenstad is anno 2016 een uitdaging voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Bergen op Zoom wil ondernemers daarbij ondersteunen en heeft daarom op 4 juli 2016 de Retail Academie geïntroduceerd. Voor iedereen die er niet bij aanwezig kon zijn, is er op maandag 25 juli een extra informatieavond. De Retail Academie is een breed workshopprogramma voor bestaande en startende horeca- en retail ondernemers die hun kennis willen vergroten, hun netwerk verbreden en ervaren dat je samen sterker staat.

 • Infoavond 'Samen Water Bergen' druk bezocht 15 juli 2016

  Het klimaat verandert, het regent in de toekomst vaker en harder. Veel tuinen zijn helemaal betegeld. Het water kan geen kant op en het riool kan het niet aan.

 • Wethouder Kammeijer opent Psysalon 15 juli 2016

  Wethouder Yvonne Kammeijer heeft donderdag 14 juli in seniorensteunpunt De Zoomflat de eerste Psysalon in Bergen op Zoom geopend. De Psysalon is een ontmoetingsplaats voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten.

 • Monumentbewoners gezocht voor Kunsten in de Monumenten 07 juli 2016

  De Werkgroep Kunsten in de Monumenten en de gemeente Bergen op Zoom vragen particuliere monumentbewoners hun panden open te stellen tijdens Kunsten in de Monumenten/Open Monumentendagen.

 • Antwerpsestraatweg en Langs de Lijn in beeld voor kleinschalige woonwagenlocaties 05 juli 2016

  Antwerpsestraatweg (locatie Brombeer) en Langs de Lijn (Markiezaten) zijn in beeld voor kleinschalige woonwagenlocaties van maximaal acht standplaatsen. Het college van B&W heeft ingestemd met het eerder uitwerken van deze locaties en de planologische procedure op te starten.

 • Een nieuw archief voor West-Brabant sinds 1 juli 2016 04 juli 2016

  Één regionaal archief voor negen gemeenten: het West-Brabants Archief. Op 1 juli kwam het Algemeen Bestuur van het West-Brabants Archief (WBA) voor het eerst bijeen in de Domeinkamer van het Markiezenhof te Bergen op Zoom om formeel het nieuwe archief op te richten. Het gaat om een gemeenschappelijke regeling die ontstaat door de samenvoeging van de archiefdienst van Bergen op Zoom (inclusief Steenbergen en Woensdrecht) , het gemeentearchief Roosendaal en het Regionaal Archief West-Brabant (RAWB). Het RAWB bestond tot 1 juli uit de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Zundert en het waterschap Brabantse Delta. Het waterschap neemt aan het nieuwe regionaal archief geen deel. Vanwege de samenvoeging van de drie diensten is gekozen voor een nieuwe naam: het West-Brabants Archief.

 • Opening Schaft en een go voor Pompejus: Onze Toren 01 juli 2016

  Donderdag 30 juni heeft wethouder Van der Velden de Schaft geopend en een definitief ‘go’ gegeven voor de start van de bouw van Pompejus ‘Onze Toren’. De Schaft is een houten gebouwtje op Fort de Roovere wat een informatiecentrum wordt voor bezoekers en waar bouwers straks kunnen schaften. Pompejus wordt een multifunctionele uitkijktoren op het Fort.

 • Vier genomineerden voor lokale erfgoedprijs Bergen op Zoom 01 juli 2016

  Gemeente Bergen op Zoom heeft begin tweede kwartaal een lokale erfgoedprijs ingesteld. Door het instellen van deze prijs wil de gemeente haar erfgoed breder onder de aandacht brengen en eigenaren en initiatiefnemers stimuleren om op een eigentijdse en innovatieve manier met erfgoed om te gaan. Er zijn 8 inzendingen binnengekomen. Vier daarvan zijn genomineerd.