augustus

• Samenwerkingsovereenkomsten Meldkamer Bergen op Zoom ondertekend

Dinsdag 30 augustus zijn de ontwikkel- en gebruiksovereenkomsten van de nieuw te bouwen gemeenschappelijke meldkamer in Bergen op Zoom ondertekend door Gerrit den Uyl, waarnemend directeur Politiedienstencentrum van de politie en Peter Noordanus en Jan Lonink als voorzitters van de Veiligheidsregio’s Midden – en West-Brabant en Zeeland. Deze ondertekening gebeurde in het bijzijn van mevrouw Astrid Raaphorst, programma directeur van het Ministerie van Veiligheid & Justitie met de aandachtsgebieden Meldkamer, C2000 en 112.

• Aanpak georganiseerde ondermijnende criminaliteit staat hoog op de agenda

Dinsdag 30 augustus heeft minister Ard van der Steur een bezoek gebracht aan de gemeente Bergen op Zoom. Onder leiding van burgemeester Frank Petter sprak hij met de gemeente Bergen op Zoom, het OM, de Politie, de Belastingdienst en het RIEC over de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit.

• Pas op! Gemeente Bergen op Zoom waarschuwt voor verkopers aan de deur

Op dit moment zijn er verkopers van verschillende bedrijven actief in Bergen op Zoom die langs de deuren lopen om te verkopen. Zo worden seniorenflats aangedaan en probeert men daar alarmtoestellen te verkopen. Terwijl je die gewoon via je zorgverzekering aan kunt vragen. De gemeente Bergen op Zoom waarschuwt haar inwoners dan ook voor verkopers aan de deur!

• Vooraankondiging werkzaamheden gas- en drinkwaterleiding Warande Oost

Tussen september en december 2016 gaat de firma de Bam in opdracht van Enexis en Brabant Water de gas- en drinkwaterleiding in Warande Oost - wijk ten zuiden van het Zonneplein en de wijk, liggende tussen de Beukenlaan, Van Heelulaan en Dokter de Ramlaan - vervangen. Ook worden de huisaansluitingen van het gas en water waar nodig vernieuwd.

• Straatlunch met Canadees Regiment

Zaterdag 20 augustus zijn ruim 80 Canadezen te gast in Bergen op Zoom en omgeving. De Canadezen zijn verbonden aan het South Alberta Light Horse Regiment (SALH) en maakt een 10-daagse tour langs plekken in noordwest Europa waar het regiment werd ingezet tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De gasten worden zaterdag om 12.00 uur feestelijk ontvangen in de Canadalaan, waar zij door de bewoners de straatlunch krijgen aangeboden. Aansluitend bezoekt het Canadese gezelschap een herdenkingsplechtigheid in Welberg. Burgemeester Frank Petter, wethouder Patrick van der Velden en de militaire attaché van Canada Michael Hogan zijn hierbij aanwezig.

• Vooraankondiging Ondernemersbijeenkomst MKB ondernemers docx, 78kB

Vooraankondiging Ondernemersbijeenkomst MKB ondernemers op 6 oktober a.s.

• Aanpassing in wet maakt bouwen voor bedrijven in Bergen op Zoom stuk aantrekkelijker

Het wordt voor bedrijven die zich willen vestigen in Bergen op Zoom, of die grote aanpassingen willen doen aan bestaande panden, een stuk eenvoudiger om daar snel mee te beginnen. Oorzaak daarvan is de 11de tranche van de Crisis- en Herstelwet die recent in werking is getreden.